IS KUNSTGRAS VEILIG?

Er bestaat veel onduidelijkheid over de veiligheid van kunstgras. Dat komt onder andere door de berichtgeving dat sporten op kunstgras mogelijk niet veilig is voor de gezondheid van kinderen. Ook is er in het verleden onderzoek gedaan naar het gebruik van zware metalen in kunstgras. Bij Kunstgrasservice delen en begrijpen we de bezorgdheid over de veiligheid van kunstgras. Daarom werken we zelf uitsluitend met kwaliteitskunstgras van het merk Royal Grass®. Dit kunstgras wordt binnen de EU geproduceerd en voldoet aan alle geldende veiligheidseisen. Er wordt beslist geen gebruik gemaakt van zware metalen en uit meerdere onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat het kunstgras 100 procent veilig is.

WAAROM ZOU KUNSTGRAS SCHADELIJK ZIJN?

Kunstgras sportvelden worden vaak ingestrooid met rubberkorrels. Dit rubbergranulaat is gemaakt van oude autobanden. Uit onderzoek blijkt dat deze rubberkorrels kankerverwekkende stoffen bevatten, die mogelijk schadelijk zouden zijn als er veel op velden met dergelijke korrels gespeeld wordt. Hoewel uit nadere onderzoeken is gebleken dat het risico te verwaarlozen is, zit u natuurlijk niet te wachten op dergelijk onzekerheid.

Kunstgrasservice maakt nooit gebruik van rubberkorrels om de grasmat mee in te strooien. In plaats daarvan gebruiken we een speciaal silicazand. Dit zand is uitgebreid getest en voldoet aan alle Europese veiligheidseisen. Het instrooizand zorgt onder andere voor extra stabiliteit en bescherming van de vezels.

RG-safety-logo

Wij plaatsen kunstgras in tuinen waar kinderen en huisdieren spelen, maar ook op scholen. Dus wij moeten 100% kunnen vertrouwen op de veiligheid van de producten waarmee wij werken.

GEGARANDEERD VEILIG

We weten zeker dat het kunstgras dat wij verkopen veilig is. Ons Royal Grass® kunstgras is namelijk uitgebreid getest (door onafhankelijke instanties als TNO in Nederland) volgens de EN 71-3 norm. Dit is dezelfde strenge normering als wordt toegepast voor kinderspeelgoed en voedselverpakkingen. Uit deze onderzoeken is keer op keer gebleken dat Royal Grass® gegarandeerd veilig is.

U kunt zowel kinderen als huisdieren dus met een gerust hart op een door ons aangelegd gazon laten spelen. We plaatsen dan ook regelmatig kunstgras voor scholen en kinderdagverblijven. Zelfs als uw kind het kunstgras per ongeluk in zou slikken is dit niet gevaarlijk.

BETROUWBAAR MERK

Er zijn tal van kunstgrassen van uiteenlopende kwaliteit en in diverse prijsklassen op de markt . Vooral online worden er veel goedkope producten aangeboden waarvan het onduidelijk is waar ze gemaakt zijn. Van deze kunstgrassen weet u niet wat voor materialen er zijn gebruikt en hoe zij zijn geproduceerd. Op deze manier weet u natuurlijk nooit zeker of het kunstgras veilig is en of het bijvoorbeeld geen zware metalen bevat.

Kunstgrasservice werkt uitsluitend met Royal Grass®. U weet dus zeker dat het kunstgras voldoet aan alle Europese regels en dat u kunt genieten van een veilige, schone grasmat.

Twijfel je over het uiterlijk van kunstgras? Kom dan eens langs in onze kijktuin in Wetteren. Hier zijn alle kunstgrassen aangelegd in overzichtelijke gazons. Verbaas jezelf over de natuurgetrouwe uitstraling van Royal Grass® en laat je informeren door onze kunstgrasexperts.

Menu