Royal Grass® is absoluut veilig

Kunstgras veiligheid,  is een onderwerp wat vaak in het nieuws is. Kunstgras zou mogelijk gevaarlijk zijn. Vooral als het gaat om sportvelden, de oorzaak is de infill wat gemaakt is van oude auto banden. Die korrels worden voor speltechnische eigenschappen in het gras gestrooid. Deze infill zou vaak hoge concentraties van stoffen die giftige zijn bevatten.

Veiligheid kunstgras

Veiligheid kunstgrasDe discussie gaat niet over kunstgras, alleen over de infill. Maar was toch voor Royal Grass aanleiding om alle producten opnieuw te testen. In 2004 zijn onze producten ook al eens getest, met een zeer goed rapport cijfer. De EN 71-3 normering is daarvoor gebruikt. Dezelfde norm als wordt gebruikt voor het testen van speelgoed, of je tandenborstel.

Product is pas veilig als er geen giftige stoffen vrijkomen als er met speelgoed wordt gespeeld of er op wordt gesabbeld. In 2004 waren onze producten al veilig, en ook in 2016 bleek dat onze producten de test glansrijk hebben doorstaan. Ons kunstgras is dus net zo veilig als veilig speelgoed.