WELK TYPE KUNSTGRAS KIEZEN?

Het gebruik van kunstgras in de tuin neemt de laatste jaren snel in populariteit toe. Dat is niet verwonderlijk, want kunstgras vergt weinig onderhoud, blijft altijd mooi groen en wordt nooit modderig of drassig. Maar welk kunstgras moet u kiezen? Er zijn veel verschillende soorten en merken kunstgras. De prijs van verschillende kunstgrassen loopt bovendien sterk uiteen. In dit artikel leggen we uit waar u op moet letten bij het kiezen van kunstgras.

WELK KUNSTGRAS IS HET BESTE?

Welk soort kunstgras het beste is, hangt van een aantal zaken af. Hoe wilt u het kunstgras gebruiken, wat voor stijl heeft uw tuin en wat zijn uw persoonlijke voorkeuren? U kunt namelijk kiezen uit kunstgras met verschillende lengtes en verschillende tinten groen. Sommige modellen zijn beter geschikt als siergras terwijl andere bedoeld zijn voor intensief gebruik.

Kunstgras-Merelbeke

HOE HERKENT U GOED KUNSTGRAS

Daarnaast loopt de kwaliteit van verschillende soorten kunstgras uiteen. Als u langdurig van uw grasmat wilt genieten is het belangrijk dat u een goede kwaliteit kunstgras kiest. De kwaliteit van kunstgras wordt bepaald door de gebruikte materialen, de robuustheid van de backing, de slijtvastheid van de vezels en uv-bescherming. Let ook op de garantie: goed kunstgras wordt doorgaans geleverd met een lange garantie. Bij Kunstgrasservice geven we maar liefst 11 jaar garantie op kunstgras dat wij plaatsen.

STEL UZELF DE VOLGENDE VRAGEN

Kunstgras is er in veel verschillende soorten en maten. Sommige modellen zijn prachtig in een siertuin, terwijl andere specifiek ontworpen zijn voor spelende kinderen of een tuin met honden. Het ene kunstgras heeft een diepgroene kleur, terwijl de andere een frisgroene tint heeft. Sommige kunstgrassen hebben korte vezels, terwijl andere weelderige zijdezachte grassprieten hebben die heerlijk kriebelen onder uw blote voeten.

Om het kunstgras te kiezen dat het meest geschikt is in uw tuin, is het belangrijk om uzelf de volgende vragen te stellen.

  • Ga ik het kunstgras intensief gebruiken?
  • Zie ik graag lang of kort kunstgras?
  • Wil ik een strak gazon of mag dit toch wat wilder?
  • Kies ik voor een frisgroen gazon of donkergroen gras?
  • Heb ik graag zacht kunstgras?

TIP! HOUD REKENING MET DE AFMETINGEN

Als u een nieuwe tuin gaat aanleggen, kunt u bij het inplannen van het gazon direct rekening houden met de afmetingen van het kunstgras. Op die manier kunt u een hoop snijverlies voorkomen. Onze kunstgrassen worden standaard geleverd in rollen van 2 en 4 meter breed. Alleen Kunstgrasservice Joy heeft een breedte van 2,5 of 5 meter.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

NATURAL
KGS-NATURAL-3

De naam zegt al veel over het kunstgras. Zijn fris groene look en zacht grassprieten geven het gevoel van een jonge grasmat. Zijn hoogte en wilde effect zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

JOY
KGS-JOY-3

Dit kunstgras is geschikt voor hevige betreding. Ideaal voor huisdieren of spelende kinderen. Te verkrijgen op 2,5 en 5m breedte waardoor je een tuin kunt leggen met minder naden.

INTENSE
KGS-INTENSE-4

Deze donkergroene volle grasmat is niet te onderscheiden van een echte. Geschikt voor iedere toepassing en heeft een natuurlijke look zoals een echt gazon eruit moet zien.

WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET OPEN VAN KUNSTGRAS

Kunstgras wordt gemaakt van vezels die door de rug van de grasmat geweven worden. De vezels vormen de grassprieten. Hoe meer sprieten de grasmat per vierkante meter heeft, hoe voller en realistischer de grasmat oogt. Kunstgras met een hoge vezeldichtheid is vaak wat duurder.

Echt gras heeft wisselende kleuren, van diepgroen tot bijna geel. Als u een echt grasveld nauwkeurig bestudeert, ziet u bovendien dat niet elke grasspriet dezelfde kleur heeft. Duurdere kunstgrassen maken om dit effect na te bootsen gebruik van verschillende kleuren vezels in één grasmat. Dit zorgt ervoor dat het gras een levendige en zeer natuurgetrouwe aanblik krijgt.

De hoogte van het kunstgras kan sterk verschillen. Sommige kunstgrassen hebben kortere vezels (van zo’n 20 mm) terwijl andere kunstgrassen sprieten hebben van van meer dan 45 mm. Modellen met kortere vezels geven het gazon een strak gemaaide uitstraling, terwijl langere vezels zorgen voor een wat wilder effect en een natuurlijke uitstraling. Kunstgras met kortere vezels kan in de regel intensiever gebruikt worden. Kunstgras voor sportvelden heeft vezels die korter zijn dan 20 mm, wat onnatuurlijk oogt.

KOM EENS LANGS

Wilt u kunstgras in uw tuin, maar twijfelt u over het juiste model? Bij Kunstgrasservice staan we klaar om u uitgebreid te informeren. In onze showtuin kunt u de verschillende modellen van dichtbij bekijken.