KUNSTGRAS PLAATSEN

Kunstgras plaatsen is een klus die de nodige aandacht en deskundigheid vereist. De plaatsing van de grasmat is immers cruciaal voor het uiteindelijke resultaat van uw gazon. Een slechte installatie kan juist grote problemen veroorzaken. Daarbij moet u denken aan verzakkingen, plassen die blijven staan, een grasmat die gaat verschuiven of een gazon dat kreukelt. Daarnaast kunt u door een slechte ondergrond last krijgen van onkruid en ongedierte. Helaas onderschatten veel mensen wat er nodig is voor een goede installatie, denk aan drainage, de fundering, kantopsluitingen en het snijden en verlijmen van de stroken.

Kunstgrasservice is al jarenlange gespecialiseerd in het plaatsen van kunstgras. We hebben honderden gazons geplaatst voor uiteenlopende toepassingen, van siergazons tot speelgras en kunstgras op balkons. Door onze bouwkundige achtergrond weten we als geen ander hoe we een ondergrond samenstellen die past bij de beoogde toepassing van de grasmat. We houden bijvoorbeeld zorgvuldig rekening met of u kinderen of huisdieren heeft. Ook kunnen we kunstgras plaatsen speciaal voor schoolpleinen of bijvoorbeeld een kinderdagverblijf.

Voor welke toepassing ben je op zoek naar kunstgras?

INSTALLATIESERVICE

Kunstgrasservice werkt uitsluitend met Royal Grass®. Dit kunstgras is speciaal ontwikkeld voor toepassingen in een leef- en speelomgeving, zoals de tuin of het schoolplein. Royal Grass® valt vooral op door een zeer realistisch uiterlijk. Door het gebruik van diverse vooruitstrevende technieken is het kunstgras vrijwel niet van echt gras te onderscheiden. Dat fraaie uiterlijk gaat gepaard met een jarenlange levensduur. Daarvoor is het echter van groot belang dat de grasmat op een vakkundige manier wordt gelegd.

De aanleg van een nieuwe vloer of bestrating laten de meeste mensen over een vakman. Net als bij deze werkzaamheden kan een ondermaatse installatie ook bij kunstgras zorgen voor vervelende problemen als verzakkingen, wateroverlast en een grasmat die niet mooi is omdat de snijranden zichtbaar zijn. Daarom raden wij aan de plaatsing over te laten aan een specialist. Het later moeten herstellen van de grasmat is waarschijnlijk vele malen duurder.

Kunstgrasservice verzorgt totaalprojecten. Dat betekent dat we de volledige installatie, inclusief graaf- en grondwerken en afwerking met plantenbakken en borders voor u kunnen verzorgen. We stemmen de installatie altijd zorgvuldig af op uw wensen en voorkeuren en het beoogde gebruik van de grasmat. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent. Dat laten we onder andere blijken door onze 100% tevredenheidsgarantie: u betaalt pas als alles helemaal naar wens is.

Middels onderstaande quick links navigeer je eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

PRIJS KUNSTGRAS PLAATSING

De prijs van een volledige kunstgrasinstallatie is afhankelijk van verschillende factoren. De prijzen per vierkante meter voor het kunstgras zelf vindt u op onze website. Daarnaast heeft u te maken met kosten voor het afgraven van de oude ondergrond, het realiseren van een geschikte fundering en het maken van kantopsluitingen. Ook de bereikbaarheid van het perceel is van invloed op de prijs.

Vraag een vrijblijvende richtofferte aan, als u wilt weten hoeveel het plaatsen van kunstgras in uw tuin en voor de door u beoogde toepassing ongeveer gaat kosten.

KUNSTGRAS ONDERGROND

De ondergrond vormt een cruciaal onderdeel voor iedere kunstgrasmat. De fundering is bijvoorbeeld belangrijk voor de afwatering en voor de stabiliteit van de grasmat. Bij het creëren van de ondergrond is het belangrijk om goed na te denken over de beoogde toepassing van het grasveld. Bij Kunstgrasservice maken we gebruik van twee verschillende soorten ondergrond. Daarnaast wordt zwarte aarde veel gebruikt, maar dit is volgens ons geen geschikte ondergrond.

Een ongebonden ondergrond bestaat uit zand of ander los materiaal dat niet wordt gemengd met cement. Voorbeelden van een ongebonden ondergrond zijn bijvoorbeeld brekerzand, rivierzand, zavel, lava of dolomiet. Deze materialen vormen een stevige en waterdoorlatende ondergrond. Het losse materiaal zal de bewegingen van de bodem eronder echter volgen. Hierdoor kan kunstgras op een ongebonden ondergrond licht gaan golven. Dat is met echt gras echter ook het geval, waardoor sommige mensen dit natuurlijker vinden. Anderen prefereren kunstgras op een strakke, perfect egale bodem.

Ongebonden ondergrond

KANTOPSLUITING

Naast de ondergrond is de kantopsluiting of afboording een belangrijk deel van de kunstgrasinstallatie. De kantopsluiting zorgt dat de grasmat strak opgesloten ligt en dus niet kan gaan schuiven. Verder beschermt het de ondergrond tegen wortels van planten en bomen uit omringende borders. Er zijn diverse soorten manieren om een kantopsluiting te creëren, bijvoorbeeld met betonnen of natuurstenen boordstenen. Andere geschikte materialen voor een kantopsluiting zijn ecolatten, cortenstaal en rvs-strips.

Zorg er bij het aanplaatsen van de kantopsluiting voor dat die 2 à 3 centimeter hoger ligt dan de ondergrond. Als het kunstgras vervolgens op de ondergrond wordt gelegd, steken de grassprieten net iets boven de kantopsluiting uit.

LEGPLAN KUNSTGRAS

Een goed legplan is belangrijk om de installatie van het kunstgras zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Daarom komen we vooraf altijd op locatie langs om de nodige opmetingen te verrichten, de bodem te bestuderen en te kijken naar zaken als de prominente kijkrichtingen en de inval van het zonlicht in de tuin. Vervolgens stellen we een op maat gemaakt legplan op. Zo weten we vooraf precies hoeveel naadverbindingen er nodig zijn en waar deze komen. Hierdoor kunnen we het snijverlies beperkt houden.

Als u het kunstgras liever zelf wilt plaatsen of als hovenier of tuinarchitect kunstgras bij ons koopt zonder installatie, dan kunnen we een legplan voor u opstellen.

ZELF KUNSTGRAS PLAATSEN

Als u een handige doe-het-zelver bent en graag zelf aan de slag gaat met de plaatsing van uw kunstgras, dan voorzien wij u graag van advies en handige tips. Over het algemeen geldt dat hoe groter het oppervlak is, hoe lastiger de installatie van het kunstgras wordt. Bij een groter oppervlak moet u namelijk meer snijden en lijmen.

Genieten van een onderhoudsvriendelijk gazon in de tuin?

Onderstaande video geeft een goed beeld wat kunstgras plaatsen precies inhoudt. Tevens zie je hierin ook wat de voordelen van kunstgras zijn:

Menu