ALLES OVER KUNSTGRAS EN HONDEN

Een hond zorgt voor een hoop liefde en gezelligheid in huis. Het houden van honden heeft zelfs een positief effect op de gezondheid. Goede voeding, hygiëne, aandacht en beweegruimte zijn cruciaal om uw hond happy en gezond te houden. Een hondvriendelijke tuin is de ideale manier om uw trouwe kameraad een omgeving te schenken waarin hij of zij lekker kan spelen en het beestje zijn energie kwijt kan. Met kunstgras creëert u snel en eenvoudig een tuin die daarvoor geschikt.

Honden hebben beweging nodig om hun overtollige energie kwijt te kunnen. Een lekkere wandeling maken is hiervoor een geschikte manier, maar ook door lekker te ravotten in de tuin kan uw viervoeter zijn energie kwijt. Nog leuker is het als u zelf met uw hond de tuin ingaat voor een kort balspel. Daarvoor heeft u natuurlijk wel een geschikte tuin nodig. Helaas zijn veel tuinen in Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant zompig. Vooral als het kortgeleden heeft geregend, verandert de tuin al snel in een modderpoel als de hond erop speelt. Bovendien kan urine van de hond gele plekken op het gazon achterlaten.

Heeft u last van deze problemen in uw tuin? Dan is kunstgras de ideale oplossing. Niet voor niets besluiten steeds meer baasjes het natuurgras in hun gazon te vervangen door kunstgras. Maar mag een hond zijn behoefte doen op kunstgras? Is de grasmat bestand tegen het graven? Zijn de grasvezels zomers niet te heet voor het voetbed van de hond? Op deze pagina krijgt u antwoord op alle vragen die van belang zijn als u kunstgras wilt en een hond heeft.

Kunstgras en huisdieren

Kiezen voor kunstgras

Kunstgras heeft een aantal significante voordelen. Uw hond kan bijvoorbeeld in de tuin spelen zonder dat het gazon stukgaat of omgewoeld wordt. Omdat het gazon nooit modderig wordt, blijft uw hond bovendien schoon tijdens het spelen en loopt hij geen modder het terras op of huis in.

VOORDELEN:

 • Ideale speelplaats
 • Geen modderig of omgewoeld gazon
 • Terras en huis blijven schoon
 • Kunstgras verkleurt niet door urine of ontlasting
 • Het hele jaar door te gebruiken
 • Natuurgetrouwe uitstraling

TIPS VOOR EEN KUNSTGRAS TUIN MET HONDEN

WAAR MOET U AAN DENKEN VOOR PLAATSING

WAT IS BELANGRIJK NA PLAATSING

Door rekening te houden met bovengenoemde tips bespaart u zich een hoop onderhoudswerk.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

De belangrijkste tips van onze klanten

De belangrijkste tips van onze klanten hebben we op een rijtje gezet:

 1. Verwijder uitwerpselen. U kunt de plek afvegen met een vochtig doekje of afspoelen.
 2. Bij vochtig weer kunt u de haren van uw huisdieren samenvegen met een vloertrekker.
 3. Tijdens lange droge periodes, kunt u de plek waar de hond plast het best regelmatig naspoelen.

Hulpmiddelen bij een urinegeur:

 • Azijn: meng een vijfde witte azijn met vier vijfde lauw water. Sprenkel dit over het gazon en laat het een nacht intrekken. Spoel het gazon de volgende dag af met water.
 • Biologische schoonmaakmiddelen: er zijn diverse biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen op de markt waarmee u het gazon kunt schoonmaken. Deze middelen zijn niet schadelijk voor mens, dier of milieu. U kunt deze middelen ook gebruiken voor het terras of bijvoorbeeld de kattenbak. Een voorbeeld van zo’n biologisch schoonmaakmiddel is Capturine Pets Bio Cleaning.
huisdieren en kunstgras

De voornaamste onderhoudsmaterialen

Capturine

Azijn

Doekjes

Vloertrekker

Bezem

Haspel

Realisaties

Bekijk hier enkele voorbeelden van huisdiervriendelijke tuinen met kunstgras. Ontdek hoe deze tuinen er voor en na de installatie van kunstgras uitzagen.

Menu