Kunstgras onderhoud is zeer minimaal. Niet te vergelijken met het onderhouden van een echte grasmat. Kunstgras onderhoud komt neer op de volgende zaken:

  • Schoonhouden kunstgras
  • Kunstgras borstelen
  • Periodiek (jaarlijks) onderhoud

Kunstgras onderhoud

Het op regelmatige basis schoonhouden van uw grastapijt is belangrijk. Dit voorkomt dat er onkruid in uw grastapijt gaat groeien. Bladeren en takjes  dient u te verwijderen. Dit kan met een harde bezem, waardoor ook gelijk de grasvezels weer mooi rechtop komen. Of u gebruikt een bladblazer.

Heeft u toch onkruid in uw gazon dan kunt u dat of met de hand verwijderen, met een hark of met verdelingsmiddel. Met het oog op het milieu adviseren wij dan wel een biologisch product te gebruiken. Wortels van onkruid kunnen niet door de rug van het grastapijt groeien. Dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. De enige plek waar het kan is bij de drainage gaten. Maar aangezien wij werken met chappe, en anders met een drukverdelend doek onder het kunstgras is dat absoluut niet meer mogelijk.

Heeft u huisdieren? En mochten ze het kunstgras per ongeluk gebruiken als toilet dan is dat geen groot probleem. Royal Grass zal niet verkleuren. Het schoonmaken is eenvoudig. Ruim de ontlasting op en spoel het na met een emmer handwarm water. Mocht er een vervelende geur achter blijven dan kunt u daarvoor biologisch afbreekbare middelen voor kopen. Hierover leest u alle informatie op ons blog kunstgras en huisdieren

Kunstgras borstelen

Als het kunstgras door kunstgrasservice wordt aangelegd, dan borstelen wij uw grasmat mooi op, zodat de vezels rechtop staan. Mocht u zelf het gras installeren dan kunt u dat zelf doen met een harde bezem of borstelmachine. Maar ook na verloop van tijd, op plaatsen waar veel wordt gelopen kan het gras eerder plat gaan liggen. Borstel dit regelmatig op om het gazon lang mooi te houden.

Periodiek onderhoud

grasmat onderhoudU kunt zelf het meeste kunstgras onderhoud doen, maar soms is het goed om uw grasmat een grondige schoonmaakbeurt te geven. Wij hebben daarvoor specialistische machines. Dit is een echte diepte reiniging. Vraag naar de mogelijkheden.