TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

Is het mogelijk om een trampoline op kunstgras te zetten? Het is een vraag die wij regelmatig krijgen. Veel mensen zijn namelijk bang dat een trampoline het kunstgras kan beschadigen. Anderzijds vrezen veel mensen dat een ondergrond van kunstgras te hard is om op te vallen. We kunnen je direct geruststellen: je kunt een trampoline op kunstgras zetten. Kunstgras is zelfs bij uitstek geschikt om een trampoline op te plaatsen. Stel je eens voor: het gazon wordt nooit drassig of modderig en met de juiste ondergrond is het grasveld beslist niet te hard om op te vallen. Indien gewenst kunnen we de trampoline ook in het kunstgras ingraven.

In dit artikel leggen we stapsgewijs uit waarom kunstgras zo geschikt is als ondergrond voor een trampoline. Ook geven we enkele handige tips voor een trampoline op kunstgras. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over het plaatsen van een trampoline op kunstgras? Onze specialisten staan klaar om je te woord te staan.

Laten we eens bekijken wat de voordelen van kunstgras onder of om een trampoline zijn. Op deze pagina leggen we uit waarom kunstgras zo geschikt is voor speeltoestellen als een trampoline en waar je op moet letten bij het plaatsen van een trampoline op kunstgras. Ook geven we tips om zowel de trampoline als het gazon mooi te houden. Heb je na het lezen nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

WAAROM KUNSTGRAS GESCHIKT IS

Natuurgras is op het eerste oog de ideale ondergrond voor een trampoline. De eerste problemen zullen echter al snel ontstaan. Denk aan het gras dat verkleurt onder het toestel, de poten die in het gazon drukken, het toestel dat in de drassige grond zakt als het geregend heeft en kinderen die met hun modderige kleding en schoenen op de trampoline klimmen. Natuurgras is nu eenmaal erg kwetsbaar en heeft genoeg zonlicht nodig om mooi groen te blijven. De kans dat het gazon kapotgaat als je er een trampoline op zet, is dan ook levensgroot.

Met kunstgras zijn deze problemen verleden tijd. Een goede kwaliteit kunstgras is stevig en slijtvast genoeg om een trampoline op te zetten. Het toestel kan niet meer wegzakken in de bodem en er blijven nooit plassen staan op het gazon. Bovendien is kwaliteitskunstgras zoals Royal Grass® kleurvast, waardoor je de trampoline niet hoeft te verplaatsen om kleurverschil te voorkomen.

VALDEMPING

Omdat natuurgras zo makkelijk stukgaat en drassig wordt, komen veel mensen in de verleiding de trampoline dan maar op het terras te zetten. Bestrating is echter eveneens weinig geschikt om een springtoestel op te zetten. Allereerst kunnen de harde stenen de poten van de trampoline beschadigen. Bovendien maakt het stuiteren van de metalen constructie op het terras veel lawaai. Het grootste nadeel is echter dat de kinderen hard terechtkomen als zij vallen op het terras.

Kunstgrasservice kan bij het aanleggen van kunstgras voor onder of om een trampoline een extra (gecertificeerde) valdempende laag aanbrengen. Daarbij houden we altijd zorgvuldig rekening met de valhoogte en stemmen de valdemping daarop af. Zo zorgen we ervoor dat de ondergrond voldoet aan de Europese regels die gesteld worden aan (openbare) speelvelden.

TIPS VOOR EEN TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

Als je een trampoline op het gazon wilt zetten, is het cruciaal dat je kiest voor een goede kwaliteit kunstgras. Hoogwaardig kunstgras heeft in ieder geval een dubbele backing en is voorzien van slijtvaste vezels met UV-filters.

Waarom: de grasmat krijgt natuurlijk heel wat te verduren als er een springtoestel op staat. Als het kunstgras niet sterk genoeg is, dan kan het tapijt beschadigd raken. Wanneer het kunstgras niet is voorzien van UV-filters en dus niet kleurvast is, dan zal er kleurverschil ontstaan tussen de plek waar de trampoline staat en de rest van het gazon.

KUNSTGRAS LATEN PLAATSEN

Het aanleggen van kunstgras is een klus die nog weleens onderschat wordt. Helemaal als je een trampoline op je gazon wilt zetten, is het belangrijk dat de installatie van het kunstgras op een juiste manier wordt uitgevoerd. Daarbij is het met name belangrijk dat de grasmat een juiste ondergrond krijgt. Deze dient stevig genoeg te zijn om weerstand te bieden aan de druk die de trampoline tijdens het springen op het gazon uitoefent. Bij Kunstgrasservice zijn we gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras. We voeren de aanleg van het kunstgras altijd uit inclusief grondwerken en kunnen de plek waar de trampoline komt, voorzien van de juiste valdemping.

De voordelen:

 

  • Kunstgras is sterk en slijtvast
  • Geen slijtage aan de trampoline
  • Trampoline zakt niet weg
  • Geen plassen of modder
  • Je hoeft de trampoline niet te verplaatsen
  • Mogelijkheid tot extra valdemping
Menu