KUNSTGRAS IN DE TUIN

Geniet op ieder vrij moment van een prachtig gazon in een heerlijk groene tuin. Met kunstgras haalt u het groen in uw leefomgeving. Uw gazon blijft gegarandeerd mooi, ook als het regent, lange tijd droog is of als het gazon intensief gebruikt wordt. Kunstgras in de tuin verandert nooit in een modderpoel en is daardoor bij uitstek geschikt als u spelende kinderen heeft. Door het ongekend realistische uiterlijk is het bovendien een uitstekende oplossing voor siertuinen. Verder is ons kunstgras sterk genoeg voor huisdieren.

Ook genieten van een gazon dat onder alle omstandigheden mooi groen blijft en te betreden is? Bezoek onze kijktuin in Wetteren om onze kunstgrassen te bekijken.

Waar wilt u kunstgras voor gebruiken?

TOTAALPROJECTEN

Maak u nooit meer zorgen om de staat van uw gazon. Met kunstgras in de tuin is het grasveld altijd mooi en altijd te betreden. Kunstgrasservice helpt klanten in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen met het realiseren van kunstgras in de tuin. Dat doen we altijd volledig op maat en we verzorgen het gehele project, van ontwerp, graaf- en grondwerken tot installatie. We kunnen ieder gazon afwerken met bomen, verlichting, speeltoestellen, borders en plantenbakken. Zo bent u direct klaar en heeft u zelf nergens omkijken naar. Uiteraard houden we bij de plaatsing zorgvuldig rekening met uw wensen en voorkeuren en we zorgen ervoor dat u de grasmat kunt gebruiken zoals u voor ogen heeft.

SIERTUIN

Kale plekken, modder, onkruid, mos, engerlingen, molshopen, het zijn slechts enkele voorbeelden van problemen die u tegenkomt met echt gras in uw siertuin. Natuurgras is erg gevoelig voor ongedierte en grasziektes en kan niet intensief betreden worden. Bovendien is lang niet iedere tuin in Oost-Vlaanderen of  West-Vlaanderen geschikt voor echt gras. Daardoor is het moeilijk om uw siergazon mooi groen te houden.

Met kunstgras in de tuin zijn al deze problemen verleden tijd. Uw gazon ligt er het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden prachtig bij. U heeft nooit meer last van engerlingen of ander ongedierte en het gazon blijft altijd mooi groen.

SPEELGRAS

Lekker spelen in de tuin is er met echt gras vaak niet bij. Natuurgras is doorgaans niet sterk genoeg, waardoor er al snel slijtageplekken in het gras ontstaan als er veel op gespeeld wordt. Bovendien verandert het gazon bij de eerste de beste regenbui in een modderpoel. Zie die moddervlekken nog maar eens uit de kleding te krijgen!

Kunstgras is daarentegen stevig en slijtvast. Het wordt nooit drassig of modderig en het gazon droogt direct na een regenbui weer op. Hierdoor blijft kunstgras in de tuin het hele jaar door te bespelen. Door de hoge kwaliteit is ons kunstgras bestand tegen zelfs de grootste groepen spelende kinderen. Ideaal om lekker op te ravotten of een balletje op te trappen.

MET HUISDIEREN

Wat een genot om uw huisdieren lekker in de tuin te zien ravotten. Helaas is echt gras doorgaans alleen niet bestand tegen spelende huisdieren. Bovendien hebben honden de neiging om in het gazon te gaan graven en door de modder te rollen als het geregend heeft.

Gelukkig is ons kunstgras robuust genoeg voor zelfs de grootste honden. We zetten het kunstgras stevig vast zodat uw viervoeter het niet los kan trekken en doordat zich geen aarde onder het gazon bevindt, zal de hond minder snel de neiging hebben te gaan graven. Urine en ontlasting zijn niet schadelijk voor het kunstgras en de grasmat is eenvoudig schoon te maken.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

NATURAL
KGS-NATURAL-3

De naam zegt al veel over het kunstgras. Zijn fris groene look en zacht grassprieten geven het gevoel van een jonge grasmat. Zijn hoogte en wilde effect zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

JOY
KGS-JOY-3

Dit kunstgras is geschikt voor hevige betreding. Ideaal voor huisdieren of spelende kinderen. Te verkrijgen op 2,5 en 5m breedte waardoor je een tuin kunt leggen met minder naden.

INTENSE
KGS-INTENSE-4

Deze donkergroene volle grasmat is niet te onderscheiden van een echte. Geschikt voor iedere toepassing en heeft een natuurlijke look zoals een echt gazon eruit moet zien.

KUNSTGRAS AANLEGGEN

De plaatsing van de grasmat is minstens zo belangrijk als de kwaliteit van het kunstgras. Een slechte installatie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de grasmat gaat schuiven of kreukelen. Helaas onderschatten veel mensen wat er komt kijken bij de installatie. U moet echter rekening houding met snijranden, verlijmen en kantopsluitingen. Een foutje is bij al deze onderdelen zo gemaakt. Daarom is het aan te raden een professionele installateur in te schakelen, vooral als u een iets groter of ingewikkelder gazon heeft. Het laten plaatsen van uw gazon is immers voordeliger dan het naderhand moeten herstellen of vervangen van uw grasmat.

Kunstgrasservice heeft jarenlange ervaring met kunstgras leggen. Onze kunstgras plaatsers houden altijd rekening met de beoogde toepassing van de grasmat. Zo weet u zeker dat u het kunstgras ook daadwerkelijk kunt gebruiken zoals u van plan bent. We komen vooraf altijd op locatie langs om de nodige opmetingen te doen, de bodemsituatie te beoordelen en te onderzoeken wat de prominente kijkrichtingen zijn. Zo bent u verzekerd van een gazon dat op een optimale manier is gelegd. Plaatst u uw kunstgras liever zelf? Dan voorzien we u graag van tips en advies. Ook kunnen we een op maat gemaakt legplan voor u opstellen.

EEN GESCHIKTE ONDERGROND

De ondergrond is cruciaal voor een mooie, duurzame kunstgrasinstallatie. Het is doorgaans verstandig de ondergrond te laten plaatsen door een vakman. Net als bij bestrating kan een slechte ondergrond namelijk zorgen voor verzakkingen of plassen die blijven staan.

Kunstgrasservice beschikt over de kennis van bestratingstechnieken en ondergronden die nodig is om voor iedere kunstgrastoepassing een passende ondergrond te creëren. We plaatsen het kunstgras nooit op zwarte aarde, maar afhankelijk van uw wensen en voorkeuren op een gebonden of ongebonden fundering. Dit verzekert u van een grasmat die u jarenlang zoals beoogd kunt gebruiken.

ONDERHOUD VAN EEN TUIN MET KUNSTGRAS

Heeft u genoeg van het onderhoud aan uw gazon? Dat is niet zo gek. Echt gras kost met al het maaien, sproeien, verticuteren en bemesten een hoop tijd en energie aan regulier onderhoud. Daarnaast heeft u met echt gras vaak last van problemen als kale plekken, waardoor u nog meer tijd kwijt bent aan onderhoudswerkzaamheden.

Kunstgras kost nauwelijks onderhoud. Het belangrijkste is dat u het gazon af en toe aanveegt en de afgevallen bladeren en takken verwijdert. Op die manier geeft u onkruid minder kans om te ontkiemen in uw gazon. Overigens zult u in een gazon waar vaker op gelopen wordt minder last hebben van onkruid.

KUNSTGRAS KOPEN

Er is een groot aantal soorten kunstgras te koop. Helaas is het niet altijd duidelijk hoe betrouwbaar deze verschillende kunstgrassen zijn. Vooral online worden er veel kunstgrassen aangeboden waarvan de herkomst onduidelijk is, waardoor u niet (zeker) weet wat voor materialen en grondstoffen er gebruikt zijn en hoe het kunstgras is geproduceerd. Daarom is het belangrijk om u te verdiepen in het soort kunstgras dat u koopt.

Kunstgrasservice verkoopt uitsluitend kwaliteit kunstgras wat binnen de EU geproduceerd wordt en voldoet aan de strengste Europese veiligheidsvoorschriften.

Met eigen ogen zien hoe natuurgetrouw ons kunstgras is? Kom gerust eens langs in een van onze kijktuin. We geven u graag een rondleiding.