Kunstgras zwembad

Kunstgras en je zwembad: do or don’t?

Een zwembad in je achtertuin: het is een bron van verkoeling en genot! Maar vaak ook een bron van frustratie: de terrasstenen zijn moordend heet als je uit het water komt. En het gras rondom en onder het zwembad? Verdord en kaal. Is kunstgras een goede oplossing? Do or don’t? Je ontdekt het in deze blog.

5 voordelen van kunstgras rond je zwembad

1. Beperkt onderhoud
Onze persoonlijke favoriet: met kunstgras beperk je het onderhoud tot het minimum. In tegenstelling tot echt gras dat je voortdurend moet maaien, inzaaien en sproeien, heb je aan kunstgras nauwelijks werk. Bovendien wordt echt gras door opspattend water en rondrennende kinderen al snel modderig en slijkerig. Kunstgras daarentegen blijft het hele jaar door mooi en strak, ongeacht hoe vaak je gezin eroverheen loopt.

2. Minder vuil en vlekken
Je hebt het vast ook al gemerkt: als jij (of je kinderen) met natte voeten over echt gras loopt, blijft er heel wat aan kleven: zand, vuil, misschien zelfs wat insecten. Spring je dan weer het bad in, blijft alle viezigheid in het water achter. Kunstgras laat geen vuil achter, waardoor je water langer proper blijft. Ook de binnenwand van je zwembad raakt zo minder snel besmeurd.

En wat met chloor? Laat chloor uit je zwembad vlekken op je kunstgras na? Nee hoor. Het kwaliteitskunstgras van Kunstgrasservice verkleurt niet. Check even of je chloor voldoende verdund is. Ook de zon gooit geen roet in het eten: al onze kunstgrassen beschikken over UV-filters. Zo ontstaat er geen verkleuring tussen je gazon en de plek waar je zwembad staat, wat bij echt gras wel het geval is.

3. Slipbestendig
Als je ooit op een uitgeregende festivalweide stond, weet je het wel: nat gras is glad. En daarom ook gevaarlijk. Beeld je even in dat je kinderen over het gras rennen, uitglijden en zich misschien ernstig bezeren. Met kunstgras vermijd je dat. Namaakgazon is slipbestendig en daarom veiliger dan echt gras.

4. Koeler dan steen of beton
Brandende voeten nadat je in de zomer uit het zwembad komt en over het terras loopt? Liever niet. Kunstgras biedt een goede oplossing. Het zachtere, minder dichte oppervlak houdt niet dezelfde warmte vast als een hard oppervlak zoals beton, waardoor het koeler aanvoelt.

Wordt kunstgras dan niet warm? Jawel, dat kan. Maar je zal er je voeten niet aan verbranden. Sproei wat water over je kunstgazon als je dat aangenamer vindt

5. Kostenbesparend
Je las het daarnet al: kunstgras vergt minder onderhoud. En dat betekent ook minder kosten. Kunstgrasmatten hoeven niet gemaaid, bemest, opnieuw ingezaaid of regelmatig gesproeid te worden. Minder uitgaven op de lange termijn dus. En dat is niet onbelangrijk: het vullen en onderhouden van je zwembad kost ook best wat geld!

Tips voor kunstgras rond je zwembad

  • Zorg voor goede afwatering: Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het water op je kunstgras blijft staan. Zorg daarom voor een goede afwatering. Bij Kunstgrasservice houden we daar altijd rekening mee.
  • Let op de ondergrond en de drukverdeling: Opblaas- of opbouwzwembaden zijn zware gevallen. Door een slechte drukverdeling zouden de zijwanden van je zwembad kunnen inzakken of verzakken je grasmatten. Zorg daarom voor een stabiele en waterdoorlatende ondergrond. Wij raden daarom chape aan. Staat je zwembad op pootjes? Leg er dan een restje kunstgras, een plaat of een tegel onder. Zo vermijd je dat alle druk op één punt op je kunstgras terechtkomt, waardoor de vezels platgedrukt zouden worden. Een goede drukverdeling houdt je grastapijt mooi recht.
  • Kies het juiste type kunstgras: Elke toepassing vraagt om het juiste type kunstgras. Daar kunnen wij je als expert in adviseren. Wij raden matten met hoogwaardige, veerkrachtige vezels, een dubbele backing en UV-filters aan.

Kunstgras rond je zwembad: do or don’t? Wij zeggen ‘do’! Als je je tenminste goed laat adviseren. Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek met ons aan en wij helpen je met plezier om nog jaren van je gras en zwembad te genieten.