Kunstgras-balkon

Geef je balkon of dakterras een make-over met kunstgras

Woon je op een appartement en mis je een frisgroene tuin om te ontsnappen aan de waan van alledag? Moet je het stellen met een grijs, mistroostig betonnen balkon of dakterras? Dan is kunstgras de perfecte oplossing! Het is niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ook erg stijlvol en veelzijdig. In deze blog ontdek je hoe je van deze plek een oase van rust maakt.

Stap 1: Meet de ruimte op

Voordat je kunstgras op je balkon of dakterras installeert, is het belangrijk om de ruimte op te meten. Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt van de lengte en breedte van de oppervlakte die je wil aankleden. Dat geeft je een goed idee van hoeveel kunstgras je nodig hebt. Play it safe: koop wat extra om fouten te voorkomen.

Stap 2: Kies het juiste soort kunstgras

Er zijn verschillende soorten kunstgras op de markt en elk type heeft zijn eigen eigenschappen en prijs. Het is belangrijk om kunstgras te kiezen dat geschikt is voor je specifieke behoeften. Komen er veel gasten bij je over de vloer? Kies dan een veerkrachtig kunstgras dat goed tegen dat ‘hoge voetverkeer’ kan. Wij geven je natuurlijk graag advies over welk kunstgras het beste bij je past.

kunstgras op het balkon Stap 3: Bereid de ondergrond voor

Voordat je het kunstgazon op je balkon of dakterras plaatst, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond geschikt en vlak is. Verwijder vuil en stof, en repareer eventuele scheuren of gaten. Vul grote scheuren op met beton, zodat het oppervlak glad is.

Deze ondergronden zijn geschikt om het gras op te plaatsen:

  • Beton of stenen: Dit is een zeer populaire keuze. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en proper is en er geen putten of barsten zijn.
  • Hout: Zorg ervoor dat het hout goed behandeld is tegen vocht en rot en dat het stevig genoeg is om het gewicht van het grastapijt te dragen.
  • Kunststof: Sommige kunststof ondergronden zijn speciaal ontworpen als basis voor grondstof. Ze zijn gemakkelijk te installeren, duurzaam en waterdoorlatend.

Gebruik je het kunstgras intensief? Dan raden wij je een speciale onderbouw met schokdempende functie aan. Zo heb je binnenshuis minder last van geluidshinder én het verbetert de afwatering.

Kunstgras dakterras Stap 4: Leg het kunstgras op zijn plaats

Nu je de juiste afmetingen hebt, het juiste kunstgras hebt gekozen en de ondergrond hebt voorbereid, is het tijd om het kunstgras op zijn plaats te leggen.

Allereerst: gebruik instrooizand. Dat geeft de grasmat extra gewicht, waardoor ze stabieler ligt én ze dus ook beter tegen felle windstoten kan. Het instrooizand houdt de vezels netjes op hun plek en werkt brandvertragend.

Zorg ervoor dat je het tapijt netjes en strak op zijn plaats legt. Gebruik eventueel haken om het vast te zetten. Denk ook aan de afwatering: je wil niet dat het water op je balkon of terras blijft staan!

 

Grastapijt onderhoud Stap 5: Vergeet het onderhoud niet!

Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig, toch is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Borstel het minstens 1 keer per maand met de Kunstgrasservice-kit om los vuil en bladeren te verwijderen.

Zo, nu kan je aan de slag! Het is eenvoudig, goedkoop en een leuke manier om je balkon op te fleuren en om te bouwen tot een summerproof buitenruimte. Wij zijn ervan overtuigd dat je er veel plezier aan zal beleven! Wil je meer weten over de plaatsing van kunstgras op je dak? Daar lees je hier meer over.

Wil je je niet zelf wagen aan dit project, maar het overlaten aan professionals die dit dag in dag uit doen? Vraag je vrijblijvende offerte aan.