Kunstgras kleine tuin Wondelgem

Kleine tuin met kunstgras voor oudere klant

Echt gras is moeilijk mooi groen te houden en het onderhoud kost doorgaans een hoop tijd en energie. Vooral als je een dagje ouder wordt of slecht ter been bent, kan dit in toenemende mate een belemmering vormen. De kleine tuin van deze oudere dame in Wondelgem was bijvoorbeeld te schaduwrijk, waardoor het gazon continue kampte met problemen. Mede daardoor werd het onderhoud simpelweg te zwaar en tijdrovend. De eigenaresse was het vele werk zo beu dat ze het modderige lapje gras maar bedekte met plastic.

Problemen gazon in kleine tuin

Zoals in veel kleine tuinen het geval is, was ook deze tuin te schaduwrijk om het gazon mooi groen te houden. Doordat het gras te weinig zonlicht kreeg, wilde het niet goed gedijen. Tot overmaat van ramp kampte het gazon ook nog eens met engerlingen. Deze larven vreten de graswortels aan, waardoor het gras afsterft. Hierdoor kampte het grasveld met veel bruine en kale plekken en veranderde het bij een beetje regen in een modderpoel. Wat de eigenaresse ook probeerde, het lukte haar niet om het gazon mooi groen te houden. Gelukkig konden wij haar helpen.

Kunstgras in schaduwrijke tuin

Kunstgras is immers een perfecte oplossing in kleine, schaduwrijke tuinen waar echt gras niet goed wil gedijen. Kunstgras heeft namelijk geen zonlicht nodig en is bovendien niet gevoelig voor engerlingen. Omdat de larven zich niet kunnen voeden met het kunstgras, zullen zij een ander onderkomen zoeken. Een bijkomend voordeel is dat kunstgras (met een geschikte ondergrond) nooit drassig of modderig wordt.

Natuurlijke uitstraling

Een belangrijke reden om het kunstgras te laten plaatsen door Kunstgrasservice was het natuurlijke karakter van onze kunstgrassen. Bij Kunstgrasservice werken we namelijk altijd met Royal Grass®. Dit kunstgras is speciaal ontwikkeld voor in de tuin en beschikt over alle uiterlijke kenmerken van echt gras. Na alle modellen uit de Royal Grass®-collectie bestudeerd te hebben, koos deze klant voor Royal Grass® Sense®

Royal Grass® Sense® is een van de populairste modellen uit onze collectie en dat is niet voor niks: dit kunstgras heeft namelijk extra lange vezels die door de ReaDY®-technologie speels alle kanten opstaan. Hierdoor krijgt het gazon een wat wildere, zeer natuurgetrouwe uitstraling. Precies waar deze klant naar op zoek was!

Plaatsing kunstgras

Bij Kunstgrasservice kunnen we ieder project van begin tot eind verzorgen. Ook in deze kunstgras tuin waren wij verantwoordelijk voor de volledige realisatie, inclusief graaf- en grondwerken. Een geschikte ondergrond is een van de belangrijkste voorwaarden voor een mooi kunstgras gazon, dat je kunt gebruiken zoals je voor ogen hebt. Voor deze tuin plaatsten we daarom een stevige onderlaag van stabilisé. Dit is zand gemengd met een beetje cement, waardoor er een stabiele, maar waterdoorlatend massa ontstaat. Hier bovenop hebben wij de grasmat geplaatst. Al met al konden we deze werkzaamheden binnen een dag uitvoeren.

Onderhoudsvriendelijk

De plaatsing van het kunstgras in deze kleine tuin in Wondelgem heeft geresulteerd in een fijne, groene tuin met een gazon dat weinig onderhoud vergt. Het blijft immers altijd mooi groen, zonder dat het gemaaid, gesproeid of geverticuteerd hoeft te worden. Zo kan de eigenaresse alle aandacht besteden aan het verzorgen van het perkje, iets dat zij graag doet en niet te zwaar is.

Menu