Tuin kunstgras plaatsen

Tuin uitvlakken en kunstgras plaatsen

Een aflopend gazon zorgt vaak voor problemen in de tuin. Ga maar na: met een schuin aflopend grasveld kunt u geen tuinmeubilair op het gazon plaatsen, is het niet mogelijk om speeltoestellen of trampolines veilig te installeren en kunt u nooit een zwembad op het gazon zetten. Ook een balletje trappen is er met een sterk aflopend gazon niet bij. Vooral als u kinderen heeft, is dat erg jammer.

Als u het gazon actief wilt gebruiken, is het daarom raadzaam het gazon uit te vlakken. Bij Kunstgrasservice kunnen we het perceel voorafgaand aan de installatie van het kunstgras voor u egaliseren, zodat u kunt genieten van een mooi vlak gazon, waar de kinderen lekker op kunnen spelen en waar u ongestoord op kunt zitten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van kunstgras? Neem gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze kijktuin in Wetteren.

Kan kunstgras op een helling?

Het is mogelijk om kunstgras op een helling of een heuvel te plaatsen. Het plaatsen van kunstgras op een schuin aflopend vlak vereist echter wel de nodige expertise. Het is namelijk cruciaal dat de grasmat niet gaat schuiven en ook dient men te zorgen voor een goede afwatering aan de voet van de heuvel.

Als we bij Kunstgrasservice een grasmat op een helling aanleggen, zullen we goed kijken hoe we de grasmat het best vast kunnen zetten. Dit doen we bijvoorbeeld door het kunstgras te verlijmen of te verankeren met pinnen. Op die manier bent u er zeker van dat het kunstgras niet gaat schuiven. Kunstgras op een schuine helling is vooral geschikt als u de grasmat wilt gebruiken als een siergazon of een grasveld dat niet al te intensief wordt gebruikt. Daarnaast realiseren we bij Kunstgrasservice ook mooie speelheuvels, bijvoorbeeld voor scholen en kinderdagverblijven.

Een hellend gazon uitvlakken

Zoals we hierboven al hebben aangestipt is een schuin aflopend gazon in veel gevallen echter niet erg gebruiksvriendelijk, vooral omdat u er door de hellingsgraad nauwelijks dingen op kunt zetten. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om op een veilige manier een trampoline of een klimrek op het gazon te plaatsen. Ook zijn er maar weinig mensen die graag op tuinmeubilair zitten dat schots en scheef staat. Maar wat als uw tuin nu eenmaal op een helling ligt?

In dat geval kunnen we het gazon voor u uitvlakken. Dat doen we bijvoorbeeld door de oude graszoden af te graven, randstenen om het gazon te plaatsen en het perceel op te hogen. Daarbij zorgen we uiteraard ook voor een goede afwatering, zodat er geen plassen blijven staan op het gazon.

 

Waarom kunstgras?

We genieten allemaal graag van een mooi groen gazon. Helaas is dat vaak ingewikkelder dan het lijkt. Echt gras is erg kwetsbaar en de kans is groot dat u vroeg of laat te maken krijgt met problemen. Zo kampen veel mensen met dorre plekken in hun gras. Die worden bijvoorbeeld veroorzaakt door ongedierte, een gebrek aan water, onkruid of mos, hondenurine of een ongeschikte bodem. Hoeveel tijd men ook besteedt aan de tuin en hoe vaak men het gazon opnieuw inzaait, het blijkt vaak onmogelijk om het gras mooi groen te houden.

Als u uw tuin laat egaliseren is het daarom de moeite waard direct kunstgras aan te leggen. Met kunstgras in de tuin bent u verzekerd van een gazon dat het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden mooi groen blijft. Kunstgras heeft geen water nodig en is niet afhankelijk van zonlicht en blijft dus altijd mooi, ongeacht de ligging van de tuin of het weer. Bovendien is kunstgras niet gevoelig voor onkruid, hondenurine brengt geen schade toe en het is geen geschikte voedingsbodem voor mos of onkruid.

Een gazon waarop gespeeld mag worden

Echt gras is helaas niet erg geschikt om op te spelen. Het gras is erg kwetsbaar en wordt snel stukgelopen als de kinderen er regelmatig op spelen of er bijvoorbeeld op voetballen. Als u uw gazon laat uitvlakken zodat de kinderen er lekker op kunnen spelen is het natuurlijk niet de bedoeling dat het nieuwe gazon binnen de kortste keren is kapot gespeeld.

Kunstgras is daarom een perfect alternatief voor echt gras. Ons kunstgras is door de hoge kwaliteit van de vezels en de dubbele backing, sterk genoeg om intensief op te spelen zonder de grasmat te beschadigen. Als het regent, wordt echt gras al snel erg modderig, waardoor de kleding en schoenen onvermijdelijk vies worden als de kinderen op het gazon willen spelen. In periodes waarin het langere tijd niet regent, droogt het gras echter uit als u het niet beregent. Hierdoor is een gazon van echt gras een groot deel van het jaar niet te gebruiken en is het vrijwel onmogelijk om het gras mooi te houden.

Onderhoudsvriendelijk

Een bijkomend voordeel van kunstgras is dat u nauwelijks omkijken heeft naar het onderhoud van het gazon. Waar natuurgras veel aandacht vergt, vooral als het op een schuine helling ligt, hoeft u kunstgras nooit te maaien, verticuteren of te sproeien. Zodoende houdt u tijd over om te genieten van uw gazon.

Soorten kunstgras

Bij Kunstgrasservice beschikken we over een ruime collectie kwaliteitskunstgrassen van het merk Royal Grass®. Al deze kunstgrassen hebben een ongekend natuurgetrouw uiterlijk en een jarenlange levensduur, maar verschillen onderling qua karakter. Zo hebben sommige modellen kortere vezels, waardoor het gras een strakkere uitstraling krijgt. Andere kunstgrassen hebben juist langere vezels, waardoor het gazon extra weelderig oogt.

Welk kunstgras het meest geschikt is voor uw tuin, hangt onder andere af van de toepassing. Wilt u het gazon egaliseren en er kunstgras op aanleggen, zodat de kinderen er lekker op kunnen spelen? Dan is Royal Grass® Sense wellicht een geschikte oplossing. Wilt u daarentegen juist genieten van een mooi schuin aflopend siergazon? Dan is Royal Grass® Lush het bestuderen waard.

Bezoek de kijktuin

In onze kijktuin in Wetteren hebben we alle modellen aangelegd in overzichtelijke gazons, zodat u deze makkelijk met elkaar kunt vergelijken. Onze specialisten assisteren u graag bij het kiezen van een kunstgras dat past binnen uw budget en bij uw wensen en voorkeuren. Ook kunnen zij u alles vertellen over het installeren van kunstgras op een schuin aflopend gazon en het uitvlakken van het perceel.

Totaaloplossing

Bij Kunstgrasservice onderscheiden we ons door het verzorgen van totaalprojecten. Heeft u bijvoorbeeld een schuin aflopende tuin die u wilt laten egaliseren om er kunstgras te plaatsen? Dan kunnen wij het volledige project voor u verzorgen. We regelen onder andere de aanvoer van materialen, het afgraven van de tuin, het uitvlakken van het perceel, het prepareren van de ondergrond en uiteindelijk de installatie van de grasmat. U heeft zelf dus nergens omkijken naar.

Menu