Hoe maak je een juiste keuze uit de vele soorten kunstgras? Welk type kunstgras is nu voor u het meest geschikt? Wij kunnen het ons voorstellen dat het erg lastig is een juiste keuze te maken omdat er zoveel soorten kunstgras zijn. Het gaat ook niet alleen om uw voorkeur om zachtheid of kleur. Ook het gebruik speelt een belangrijke rol.

Een afweging die u kunt maken voor de juiste soorten kunstgras is het gebruik. Als u er veel (fysiek) gebruik van maakt, bijvoorbeeld met spelende kinderen, kunnen wij ons voorstellen dat zachtheid een belangrijk criterium is. Speelt dit echter geen rol dan kunt u kiezen welke kleur u het meest aanspreekt en een zo kort mogelijke variant nemen. Dat scheelt u namelijk in de aanschaf kosten van het kunstgras. De keuze in kunstgras zou dan hetzelfde zijn als het type wat wij voor balkon en roofing adviseren.

De ene persoon houdt van strak gemaaid gras, de andere persoon ziet liever wat meer ‘beweging’ in het gras.Dat kan ook. Daarom is de keuze in kunstgras ook zo persoonlijk! U kunt ook kiezen voor een zand ingestrooide variant. Door de hoge zandvulling krijgt dit gras een compleet ander effect. Bijkomend voordeel is dat het ook heel intensief gebruikt kan worden. Ook ideaal als speelondergrond voor kinderen.

Advies soorten kunstgras

Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt? Op zoek naar een specialist die uw wegwijs maakt in de vele soorten kunstgras?  Wilt U het grastapijt ook graag zien en voelen? Neem dan contact met ons op voor een gratis tuinadvies. Wij komen graag langs en nemen dan van alle soorten kunstgras stalen mee zodat u het zelf kunt beoordelen. Of u bezoekt onze showtuin en voelt alle verschillende soorten.