Kunstgras ondergrond

De ondergrond voor kunstgras is zeer belangrijk voor het plaatsen. Om vele jaren plezier te hebben van uw gazon is een stabiele en vlakke ondergrond belangrijk. Ook is een waterdoorlatende ondergrond is essentieel. Wordt er niet voldoende aandacht aan besteed dan is er kans op verzakkingen, slechte drainage en onkruid. Omdat het prepareren van de ondergrond voor kunstgras tijdrovend is, wordt er vaak minder zorgvuldig mee omgegaan. Want tijd is geld. Zoek daarom een betrouwbare plaatser. Ons motto is: wij zijn pas tevreden als u dat bent.

Soorten ondergrond

Er zijn verschillende manieren voor het prepareren van de ondergrond. Dit hangt sterk af van de situatie ter plaatse, de soort grond en het waterniveau. In sommige gevallen kan er gewerkt worden met een zandbed van 10cm. Uiteraard moet het zeer goed worden aangetrild omdat het stabiel moet blijven bij zwaardere belasting zoals spelende kinderen. Een drukverdelend doek kan daarbij ook raadzaam zijn, Een perfect egale ondergrond voor kunstgras zorgt ervoor dat uw tuin er strak bij ligt.

Wij werken over het algemeen graag met stabilisé of chape. Zand en cement wordt hiervoor gemixt. Deze ondergrond is extreem vlak en stabiel. MAAR ook zeer waterdoorlatend.

Onderstaand een aantal voorbeelden van de perfecte kunstgras ondergrond.

 

Plaatsing kunstgras is een specialisme

Zoals u kunt lezen hierboven komt er meer kijken bij het plaatsten van kunstgras dan u wellicht in eerste instantie dacht. U laat uw tapijt in huis toch ook leggen door een specialist! Laat u goed adviseren.