Kunstgras zwembad

Kunstgras zwembad

Bent u op zoek naar een even sierlijke als praktische bodembedekker rond uw zwembad? Kunstgras rondom het zwembad is een groene en onderhoudsvriendelijke oplossing. Waar tegels glad worden en kil ogen, terwijl natuurgras al snel verandert in een modderpoel, droogt kunstgras snel op en heeft het een mooie natuurlijke uitstraling.

Veel zwembadeigenaren twijfelen over een geschikte ondergrond om het zwembad. Ze willen graag genieten van een mooi groen gazon, maar dit wordt al snel drassig en men loopt het makkelijk stuk. Bestrating gaat echter ten koste van de groene uitstraling van de tuin en wordt bovendien snel glad. Kunstgras is een uitstekend alternatief voor zowel rond kleine particuliere zwembaden als om grotere zwembaden van bijvoorbeeld hotels.

Wist u dat Kunstgrasservice zelfs kunstgras kan leggen rond overdekte zwembaden?

De voordelen van kunstgras bij het zwembad

Kunstgras is bij uitstek geschikt rond het zwembad; het heeft een fijne, zomerse uitstraling, blijft het hele jaar mooi groen en vergt vrijwel geen onderhoud. U kunt het kunstgras onder alle omstandigheden betreden zonder de grasmat te beschadigen. Door de piepkleine gaatjes in de rug van de grasmat loopt overtollig water snel weg en droogt het gazon snel op.

Daarmee is kunstgras een ideaal alternatief voor natuurgras. Natuurgras raakt namelijk snel beschadigd, vooral als het nat wordt. Bovendien zorgen grassprieten en modder ervoor dat het zwembadwater snel vuil wordt. Grassprieten belanden in het zwembad en de modder uit het gazon eindigt in het water.

Chloor en kunstgras

Kunstgras is gelukkig uitstekend bestand tegen de omstandigheden. Zoals gezegd zakt het water snel weg en ook de chloor in het zwembadwater heeft geen negatieve impact op de grasmat. Tevens verandert de kleur van het gras niet door de zon. Iedere grasmat van Royal Grass® is uitgerust met uv-filters, die ervoor zorgen dat de vezels jarenlang hun natuurgetrouwe tint bewaren.

Waarom kunstgras rond het zwembad?

  • Minimaal onderhoud
  • Stevig en slijtvast
  • Kleurvast
  • Water zakt snel weg
  • Bestand tegen chloor
  • Geen grassprieten of modder in het water

Ondergrond kunstgras zwembad

Bij het plaatsen van kunstgras bij zwembaden is het vooral belangrijk dat de ondergrond stabiel en waterdoorlatend is. Soms is dit van nature al het geval. Wanneer dat niet zo is, dan kan Kunstgrasservice voor u een geschikte ondergrond prepareren. Hierdoor weet u zeker dat het overtollige water uit het zwembad af kan vloeien.

Menu