Onderhoudsarme tuin

Kunstgras voor een onderhoudsarme tuin

Wilt u kunnen genieten van een mooie, groene tuin, zonder dat u veel tijd en energie hoeft te steken in het onderhoud? Kunstgrasservice kan u helpen met het plaatsen van een onderhoudsarme tuin. Het tuinproject op de foto’s is een goed voorbeeld van hoe stijlvol en groen een onderhoudsvriendelijk tuin er uit kan komen te zien. Lees snel verder om erachter te komen hoe u stapsgewijs een onderhoudsarme tuin creëert.

Een onderhoudsvriendelijk gazon

Bij het aanleggen van een onderhoudsvriendelijk tuin is een belangrijke rol weggelegd voor het gazon. Doorgaans vormt het gazon het onderdeel van de tuin dat het meeste onderhoud vergt. Niet met kunstgras. Kunstgrasservice kan een fraai gazon voor u aanleggen dat nauwelijks onderhoud vergt. In het bijgaande voorbeeld hebben we gebruikgemaakt van Royal Grass® Sense. Dit kunstgras valt vooral op door de realistische positie van de vezels. Iedere grasspriet heeft een eigen richting, waardoor het grasveld een zeer natuurlijke aanblik krijgt. Het kunstgras is behalve onderhoudsvriendelijk ook gegarandeerd veilig. Kinderen en huisdieren kunnen er dus zonder problemen op spelen. Om het kunstgras zijn fraaie antraciete spotjes geplaatst zodat men ook na zonsondergang van het kunstgras kan genieten.

Een onderhoudsarm terras

Deze tuin heeft twee terrassen: één grenzend aan de woning en een terras rond de serre aan het eind van het gazon. Voor het terras grenzend aan de woning is voornamelijk gebruikgemaakt van Ipé hardhout. Dit hout heeft een jarenlange levensduur en is daardoor zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Voor het terras bij de serre zijn keramische blokken gebruikt. De stenen zijn eenvoudig schoon te maken en vergen daardoor nauwelijks onderhoud.

Makkelijk te onderhouden beplanting

Er zijn diverse manieren om ervoor te zorgen dat ook de planten makkelijk te onderhouden zijn. Dat kunt u allereerst doen door goed na te denken welke planten u kiest. Sommige planten vergen meer aandacht dan andere. Het meeste werk is doorgaans echter het onkruidvrij houden van plantenbakken. Daarom heeft onze partner in deze tuin houtsnippers tussen de planten gestrooid. Houtsnippers zorgen ervoor dat onkruid minder kans heeft om op te komen.

Een houten keerscherm

Geen zin om de heg te snoeien? Een houten keerscherm is het perfecte alternatief voor een haag. De houten palissade die u hier ziet is gemaakt van Azobé. Dit duurzame hout gaat jarenlang mee, vergt nauwelijks onderhoud en geeft uw tuin desondanks een fraaie, natuurlijke uitstraling.

.  .

Menu