Kunstgras schoolplein

Kunstgras voor een attractief groen schoolplein

Vol met kale plekken, zompig of juist stoffig: hoeveel tijd en geld men ook besteedt aan het onderhoud van het gras op het schoolplein, het blijkt in de praktijk vrijwel onmogelijk om natuurgras mooi groen te houden als er dagelijks kinderen op spelen. Zij lopen het gras stuk en bij een beetje regen verandert het veld in een modderpoel, wat weer zorgt voor vieze kleding en boze gezichten.

Kunstgras op het schoolplein is een perfecte oplossing. In tegenstelling tot echt gras blijft het kunstgras gegarandeerd mooi, zonder dat het veel aandacht vergt. Het is zeer stevig en slijtvast en wordt nooit drassig of modderig. Ideaal om lekker op te spelen dus!

Bij Kunstgrasservice plaatsen we de mooiste kunstgras voorzieningen voor scholen en kinderdagverblijven. We leggen bijvoorbeeld veilige sportveldjes en speelvelden aan, installeren kunstgras onder klimrekken en speeltoestellen en kunnen zelfs multifunctionele speelheuvels ontwerpen en realiseren. Wilt u het schoolplein een extra speels karakter geven? Dan kunnen we het kunstgras ook voorzien van een kleurtje.

Modderig en onbespeelbaar

Het grote nadeel van echt gras, met name als het gebruikt wordt om op te spelen, is dat het erg kwetsbaar is. De leerlingen lopen het al snel stuk, vooral als het geregend heeft, en het gras is bovendien gevoelig voor grasziektes en engerlingen. Daardoor blijft er na verloop van tijd niets anders over dan een dorre vlakte, die bij een beetje regen verandert in een modderpoel.

Daar knapt het schoolplein van op

Met kunstgras ligt het speelveld er daarentegen altijd prachtig bij. Het blijft het hele jaar door frisgroen en regenwater zakt door de mat heen de ondergrond in. Daardoor wordt het nooit modderig. Overigens is het daarvoor wel belangrijk dat er een geschikte ondergrond wordt geplaatst. Als we bij Kunstgrasservice kunstgras aanleggen, dan zorgen we daar uiteraard voor. Zodoende kunnen de leerlingen genieten van een grasmat die het hele jaar door te bespelen is en die zij zelfs direct na een regenbui weer kunnen gebruiken.

  • Veilig
  • Duurzaam
  • Sterk
  • Minimaal onderhoud
  • Groen
  • Schoon
  • Altijd te gebruiken

Onderhoudsvriendelijk kunstgras

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat het nauwelijks onderhoud vergt. Waar natuurgras veel tijd en aandacht vraagt (maaien, sproeien en verticuteren), ligt kunstgras er altijd prachtig bij zonder dat dit veel tijd kost. Af en toe de afgevallen bladeren verwijderen is het belangrijkst. Hierdoor ziet het schoolplein er altijd groen en netjes verzorgd uit. Bovendien is het kunstgras door het weinige onderhoud erg milieuvriendelijk en voordelig voor de portemonnee.

Waarom is een groen schoolplein belangrijk?

Het groen in onze leefomgeving wordt steeds schaarser. Juist daarom is het als school zo belangrijk om te zorgen voor een prettige, groene omgeving waar de leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat groen een positief effect heeft op ons concentratievermogen.

Met ons kwaliteitskunstgras zorgen we bij Kunstgrasservice voor de fraaiste, groene schoolpleinen. We leggen onder andere multifunctionele sportvelden (met belijning) aan, creëren een valveilige ondergrond onder speeltoestellen en klimrekken, plaatsen siergras dat actief gebruikt kan worden en kunnen zelfs groene speelheuvels met glijbanen en klimtunnels ontwerpen en realiseren. Het schoolplein oogde nog nooit zo schoon, groen en attractief!

Veilig vallen

Een belangrijke voorwaarde voor kunstgras op het schoolplein is dat het veilig is. Het kunstgras dat wij gebruiken (Royal Grass®) is uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en voldoet aan de strengste Europese veiligheidseisen.

Daarnaast zorgen we bij Kunstgrasservice voor een ondergrond die voldoet aan alle geldende regelgeving. We creëren de juiste demping en stemmen deze bij speeltoestellen, trampolines en klimrekken af op de cruciale valhoogte. Zo weet u zeker dat de leerlingen veilig kunnen spelen op het kunstgras en met de schrik vrijkomen als zij per ongeluk vallen.

Royal Grass® Xplay

Als officiële leverancier van Royal Grass® kunstgras beschikken we over een prachtige collectie kwaliteitskunstgrassen. Royal Grass® Xplay is bijvoorbeeld bij uitstek een model dat geschikt is voor op het schoolplein. Dit type kunstgras is speciaal ontworpen voor speldoeleinden en heeft daarom extra stevige vezels en een zeer robuuste backing. Zodoende blijft de grasmat jarenlang mooi, ook als er dag in dag uit kinderen op spelen.

Menu