dor gazon en engerlingen

Kunstgras tegen engerlingen en droogte

Kampt uw tuin ook met lelijke bruine of gele plekken? Grote kans dat engerlingen hier de oorzaak van zijn. Wanneer u het gras lostrekt, treft u waarschijnlijk grote larven aan die zich ondergronds voeden met uw mooie gazon. Een andere reden dat veel gazons in niet mooi groen blijven, is de toenemende droogte. Doordat het soms lange perioden niet of nauwelijks regent, krijgt het gras niet genoeg water, waardoor het verdort. Kunstgras is de ideale oplossing als het gazon in uw tuin niet goed wil gedijen.

Met kunstgras in de tuin bent u namelijk verzekerd van een gazon zonder gele, kale of verdorde plekken. Zowel droogte als engerlingen zijn geen bezwaar voor het kunstgras. Zo voorkomt u direct dat andere planten ondergronds worden aangevreten.

Lukt het u maar niet om uw gazon mooi groen te houden? Kom gerust eens langs in onze kijktuin in Wetteren. Hier kunt u met eigen ogen zien hoe ongekend realistisch Royal Grass® kunstgras eruitziet.

Engerlingen

Engerlingen zijn een belangrijke oorzaak voor problemen met het gazon. Engerlingen zijn de larven van bladsprietkevers en waar deze meikevers, junikevers, johanneskevers en neushoornkevers zelf geen schade toebrengen aan uw gazon, doen hun larven dat wel. De engerlingen vreten namelijk de graswortels aan. Hierdoor kan het gras niet genoeg voeding en vocht opnemen, wordt het kwetsbaar voor grasziektes en ontstaan er na verloop van tijd gele of bruine plekken in het gras. Ook komen de graszoden los te zitten. Tot overmaat van ramp trekken de engerlingen ook nog eens vogels aan die in het gras gaan pikken.

Er zijn diverse natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen engerlingen, maar deze werken slechts tijdelijk en zijn lang niet altijd voldoende om alle engerlingen te bestrijden. Als het u al lukt om het gazon te herstellen kost dit u ontzettend veel tijd en energie.

Met kunstgras in de tuin hoeft u zich nooit meer zorgen te maken om engerlingen. Doordat de larven zich niet kunnen voeden, kunnen zij niet overleven in uw tuin en zullen ook de kevers verdwijnen. Zo voorkomt u direct dat uw planten aangetast worden.

Gebrek aan neerslag

Een andere belangrijke reden dat veel gazons niet groen, maar bruingeel zijn en verdord ogen is een gebrek aan regenwater. De laatste jaren kampen we in Vlaanderen steeds vaker met langdurige perioden van droogte, die worden afgewisseld met hevige regenbuien. Tijdens de droge periodes krijgt het gras niet genoeg water, waardoor het gazon uitdroogt en het gras geel wordt. Dit is natuurlijk geen fraai gezicht. De enige oplossing om het gras water te geven is door het te sproeien. Vaak bent u daarvoor aangewezen op kostbaar kraanwater. Door de toenemende perioden van droogte wordt het leidingwater echter ook steeds schaarser in België.

Kunstgras is daarom een uitstekend alternatief voor echt gras. Of het nu regent of niet, uw gazon ligt er altijd prachtig bij en is het hele jaar door te gebruiken. U hoeft nooit meer te sproeien en een kostbaar beregeningssysteem is al helemaal niet nodig.

Kostenbesparing

Door kunstgras te plaatsen in de tuin heeft u bovendien nauwelijks omkijken naar uw gazon. Doordat het kunstgras niet gevoelig is voor weersomstandigheden, een slechte bodem, grasziektes of ongedierte als engerlingen, hoeft u niet telkens een hoop tijd te besteden om uw gazon te herstellen. Dit bespaart u niet alleen een hoop energie, maar ook een hoop onnodige kosten.

Met kunstgras in de tuin hoeft u verder nooit meer gras te maaien, te verticuteren of kantjes te steken. Het gazon heeft altijd de juiste lengte en het belangrijkste onderhoud bestaat uit het opvegen van afgevallen bladeren en takken. Op die manier houdt u tijd over om lekker te genieten van uw tuin.

Populaire kunstgrassen

Het fraaie aan ons Royal Grass®® kunstgras is dat u geniet van alle voordelen van kunstgras, terwijl men nauwelijks kan zien dat u kunstgras in de tuin heeft. Royal Grass® is namelijk speciaal ontwikkeld voor toepassingen in de tuin en heeft alle uiterlijke kenmerken van echt gras. Zo hebben alle grassprieten een V-vorm en een zeer natuurgetrouwe glans. U kunt kiezen uit verschillende modellen met hun eigen uiterlijke kenmerken. Zo is er voor ieder soort tuin een kunstgras met de juiste uitstraling verkrijgbaar.

De nieuwste modellen van Royal Grass® zijn bovendien voorzien van de innovatieve ReaDY®-technologie. Dit zorgt ervoor dat de sprietjes niet allemaal dezelfde kant opstaan, zoals bij de meeste kunstgrassen het geval is, maar allemaal een eigen richting hebben. Dit geeft de grasmat een extra levendig karakter. Ideaal als u op zoek bent naar een alternatief voor echt gras in uw tuin met engerlingen.

Totaalprojecten

Bij Kunstgrasservice onderscheiden we ons door het verzorgen van totaalprojecten. We leveren niet alleen kunstgras, maar kunnen ook het ontwerp, de grondwerkzaamheden en de aanleg voor u verzorgen. We regelen de logistiek, graven de oude ondergrond af en zorgen voor een geschikte bodem onder uw nieuwe grasmat. Bij het plaatsen van de grasmat houden we uiteraard rekening met zonlicht en de prominente kijkrichting en we zorgen voor zo min mogelijk snijverlies. We kunnen het geheel voor u afwerken met passende plantenbakken en borders.

Menu