Kunstgras sportveldje

Kunstgras sportveldje in de tuin

Met een sportveldje in de tuin zorg je voor een veilige omgeving waarin de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Dat is niet alleen erg leuk, voldoende lichaamsbeweging is ook erg belangrijk voor de gezondheid. Helaas wordt natuurgras snel modderig, waardoor de kinderen thuiskomen met smerige kleding en modderschoenen. Bovendien wordt het veld snel stukgelopen en blijft er van het mooie sportveldje uiteindelijk niets anders over dan een stoffige vlakte.

Kunstgras is een ideaal alternatief. Ons kwaliteitskunstgras blijft het hele jaar door mooi groen en bespeelbaar, vergt nauwelijks onderhoud en wordt nooit drassig. Je kinderen eindigen dus nooit met schoenen en kleding die onder de modder en groene vlekken zitten.

In dit artikel bekijken we waarom kunstgras zo geschikt is voor sportveldjes en geven we enkele handige tips. Ben je zelf op zoek naar kunstgras voor een sportveldje in de tuin? Kom gerust eens langs in onze kijktuin in Wetteren om de mogelijkheden te bespreken.

De voordelen van een kunstgras sportveldje:

  • Stevig en slijtvast
  • Kan intensief bespeeld worden
  • Onder alle omstandigheden te gebruiken
  • Altijd groen
  • Droogt snel op na regen
  • Goede demping
  • Een groene uitstraling

In onderstaande video tonen wij het voordeel van kunstgras ten opzichte van natuurgras

Waarom kunstgras?

De meeste mensen die een sportveldje in de tuin aan willen leggen, willen daarvoor in eerste instantie echt gras gebruiken. Helaas kleven er nogal wat nadelen aan het gebruik van natuurgras voor sportveldjes. Echt gras is erg kwetsbaar, wordt drassig als het geregend heeft en je loopt het al snel stuk, helemaal als je het intensief gebruikt, zoals met een sportveld. Daar komt nog eens bij dat we in België kampen met een veranderend klimaat, waarbij lange periodes van droogte afgewisseld worden met zware buien. Hierdoor zal het sportveldje een groot deel van het jaar niet te gebruiken zijn.

Met kunstgras heb je nooit meer last van een modderig gazon,  gele of kale plekken. Het gras blijft altijd mooi groen, er blijven geen plassen op staan en het droogt snel op als het geregend heeft. Het wordt dus nooit drassig en modderig, waardoor de kinderen erop kunnen spelen zonder vies te worden. Een kunstgras sportveldje in de tuin is dan ook het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden, te gebruiken.

De nadelen van rubbertegels

Omdat natuurgras veel onderhoud vergt en al snel modderig wordt, kiezen sommige mensen voor rubbertegels als alternatief. Rubbertegels zijn veilig en onderhoudsvriendelijk, maar hebben natuurlijk niet dezelfde groene uitstraling als echt gras. Bovendien worden rubbertegels al snel erg glad als het geregend heeft en kunnen ze zorgen voor geuroverlast als het warm wordt.

Met kunstgras creëer je een speelveld dat net zo stevig en onderhoudsvriendelijk is als een ondergrond van rubbertegels, maar er veel groener en uitnodigender uitziet. Het wordt niet glad en zorgt nooit voor geuroverlast. Bij Ecograss kunnen we zorgen voor een kunstgras ondergrond die een vergelijkbare demping als rubbertegels heeft.

Royal Grass® XPlay

Als je kunstgras aanlegt voor een sportveldje in de tuin, dan moet het stevig en veerkrachtig zijn. Ecograss heeft een ruime collectie aan kunstgrassen, waarvan sommige modellen bij uitstek geschikt zijn om op te spelen. Royal Grass® XPlay is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor sport- en speltoepassingen. Het kunstgras heeft extra robuuste vezels, waardoor de grasmat zelfs bestand is tegen het meest intensieve gebruik.

Wil je de verschillende modellen graag eens van dichtbij bekijken? In onze kijktuin in As hebben we alle kunstgrassen aangelegd in overzichtelijke gazons zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken. Neem de kinderen gerust mee en laat hen alvast een balletje trappen op het gras. Onze experts staan klaar om je direct uitgebreid te informeren.

Kunstgras ondergrond

Een goede ondergrond is altijd belangrijk bij het leggen van kunstgras en als het grastapijt bestemd is voor een sportveldje al helemaal. Een slechte ondergrond kan niet alleen zorgen voor verzakkingen en wateroverlast, maar ook voor blessures. Als je het kunstgras door Ecograss aan laat leggen dan verzorgen we direct de grondwerken. We besteden altijd veel aandacht aan het creëren van een geschikte ondergrond en opbouw. Daarbij kijken we zorgvuldig naar de beoogde toepassing en de plaatselijke omstandigheden. Met onze kennis en ervaring kunnen we in iedere tuin de juiste onderlaag creëren en voor sport- en speelveldjes kunnen we bijvoorbeeld een extra sporttechnische onderlaag of speciale valdemping onder het veld aanbrengen.

Lijnen en kleuren

Een sportveldje is pas helemaal af als het is voorzien van de juiste belijning. Bij Ecograss kunnen we lijnen van wit kunstgras integreren in het sportveld. Hierdoor blijven deze altijd duidelijk zichtbaar. Voorafgaand aan het maken van de lijnen, stellen we een duidelijk legplan op, zodat de belijning altijd de juiste verhoudingen heeft. Zo creëren we de mooiste voetbalveldjes, hockeyveldjes en multifunctionele sportvelden. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende kleuren kunstgras voor het veld en bij grotere velden kunnen we zelfs een maaieffect aanbrengen.

 

.  .

Menu