Kunstgras rondom zwembad

Kunstgras rondom zwembad

Een zwembad in combinatie met stevige kleigrond zorgde ervoor dat het gazon in deze tuin in Gent continue veranderde in een onooglijke modderpoel. Bovendien werd het zwembadwater vuil door losse grassprieten, modder en zand. Kunstgras rondom het zwembad bleek uiteindelijke de perfecte oplossing voor alle problemen, ook met het oog op het hoogteverschil in de tuin.

Gazon rond zwembad

Een grasveld rond een zwembad is vaak moeilijk mooi te houden. Door het overtollige zwembadwater wordt het gras snel drassig. Echt gras is van nature al erg gevoelig en wordt als het nat en modderig is snel stukgelopen. Dit zorgde er in deze tuin weer voor dat er aarde en grassprieten in het zwembad belandden.

Kleigrond

De problemen werden versterkt door de stevige, verzadigde kleigrond in deze tuin. Overtollig water kan in een dergelijk stevige bodem moeilijk wegzakken in de ondergrond, waardoor het op het gazon blijft staan. Hierdoor verdrinkt het gras, waardoor het afsterft en er gele en kale plekken ontstaan.

Kunstgras in tuin met zwembad

Een kennis (die zelf eerder kunstgras liet plaatsen door Kunstgrasservice) adviseerde kunstgras als oplossing voor de problemen in de tuin. Omdat er geen aarde in de grasmat zelf zit wordt deze nooit modderig. De “grassprieten” zijn stevig verankerd in de backing  en belanden dus nooit in het zwembad. Hierdoor kun je genieten van een heerlijk zacht, schoon gazon rond het zwembad.

De ondergrond: cruciaal

Bij de aanleg van kunstgras rond een zwembad is het van vitaal belang dat overtollig water goed weg kan zakken, anders kan het zijn dat de grasmat als het ware gaat drijven. Daarom is de aanleg van een geschikte ondergrond extra belangrijk. Bij Kunstgrasservice kunnen we bogen op jarenlange ervaring met het plaatsen van kunstgras en weten we in verschillende omstandigheden precies wat voor ondergrond geschikt is. Ook voor dit project realiseerden wij een geschikte, goed drainerende ondergrond. Hierdoor kan water door de gaatjes in de backing van de grasmat rustig wegzakken in de bodem.

Net echt

Het resultaat is een gazon dat nauwelijks van echt te onderscheiden is. Dat komt niet in de laatste plaats door de onovertroffen kwaliteit van ons Royal Grass® kunstgras. Royal Grass® heeft diverse technologieën ontwikkeld om de uiterlijke kenmerken van echt gras tot in detail na te bootsen. Zo hebben de sprieten een (van bovenaf bezien) natuurlijke V-vorm, een realistische glans en een natuurgetrouwe groeirichting.

Minder onderhoud, meer genieten

Het fijne aan kunstgras in een uitgestrekte tuin als deze is dat het zo weinig onderhoud vergt. Je hoeft het gras niet te sproeien, bemesten of verticuteren en ook grasmaaien is verleden tijd. Zo houden deze klanten voortaan tijd over om lekker van hun tuin met zwembad te genieten!

Menu