Kunstgras rondom boom

Kunstgras rond een boom plaatsen

Doordat bomen veel water aan de grond onttrekken en zorgen voor veel schaduw is een gazon van echt gras erg moeilijk mooi groen te houden. Vaak ontstaat er mosvorming en verschijnen er gele en kale plekken in het gazon. Met kunstgras heeft u hier geen last van. Bij Kunstgrasservice kunnen we zodoende een prachtig groen gazon omringd door de mooiste bomen voor u creëren.

Heeft u door bomen in de tuin problemen met het onderhouden van uw gazon? Kom eens langs in onze kijktuin om onze kunstgrassen te bekijken. Onze specialisten kunnen u alles vertellen over kunstgras om bomen

Waarom gras onder bomen niet mooi groen blijft

Kale plekke in gras-onder-de-boom-600x363Bomen rond het gazon kunnen een grote, negatieve impact hebben op het gras eronder. Zo zorgen ze er in de zomer voor dat het gazon niet genoeg zonlicht krijgt. Gras heeft juist een hoop licht nodig om te kunnen groeien en een te schaduwrijke tuin kan ervoor zorgen dat het gras niet goed wil groeien. Mossen houden echter van schaduw, waardoor uw gras al snel overwoekerd wordt door mos.

Bovendien zorgen bomen vaak voor een gebrek aan water in de tuin. Doordat de bomen al het water opnemen, blijft er niet genoeg over voor het gras. Hierdoor ontstaan er tijdens droge perioden al snel verdorde plekken in het gazon.

Overigens hoeven de bomen niet in uw tuin te staan om voor problemen te zorgen. Ook bomen die verderop groeien, bijvoorbeeld in de tuin van de buren, kunnen uw gazon droogtrekken. Vooral boomsoorten als wilgen, esdoorns en eiken hebben veel water nodig.

Ook kunnen boomwortels voor problemen zorgen. Vooral als u het gazon bemest, hebben sommige bomen de neiging om vlak onder het gazon te wortelen, zodat zij de rijke voedingsstoffen uit de mest op kunnen nemen. Hierdoor kunnen er lelijke bobbels in het grasveld ontstaan.

Kunstgras rondom bomen plaatsen

Als u bestaande bomen in het gazon heeft, dan kunnen wij het oude gras voor u verwijderen en afvoeren en het nieuwe kunstgras om de bomen plaatsen. Bij het installeren van kunstgras in een tuin met bomen is het vooral belangrijk dat de wortels nog steeds voldoende zuurstof en water krijgen. Ons kunstgras is lucht- en waterdoorlatend en door onze kennis van bestratingstechnieken weten we precies hoe we een goed drainerende onderbouw kunnen samenstellen. Zo weet u zeker dat de bomen geen last hebben van het kunstgras.

Bij het plaatsen van kunstgras om een boom moet de grasmat op de juiste manier worden uitgesneden. Dit is een redelijk lastige klus die zorgvuldig moet gebeuren. We raden u dan ook aan om een professioneel installatiebedrijf als Kunstgrasservice in te schakelen. Een foutje is immers zo gemaakt. Het is verder belangrijk dat er genoeg ruimte beschikbaar is om de boom. De boom zal in de loop der jaren immers verder blijven groeien. Bij Kunstgrasservice komen we altijd op locatie langs om de nodige opmetingen te verrichten en een zorgvuldig legplan te maken. Zo kunnen we efficiënt werken en het snijverlies tot het minimum beperken.

Kantopsluiting

Bij het plaatsen van kunstgras om bestaande of nieuwe bomen is het belangrijk dat er een goede kantopsluiting wordt gecreëerd. Dit voorkomt dat de wortels in de onderbouw verder kunnen groeien. Ook zorgt de kantopsluiting ervoor dat ongedierte zich minder snel kan vestigen in de bodem onder de grasmat. Kunstgrasservice kan een mooie kantopsluiting maken rond de boom en het gazon. Hiervoor kunt u kiezen uit verschillende soorten materialen als beton, natuursteen, ecolatten of rvs-strips. We installeren de kantopsluiting zo dat het gras er net iets bovenuit steekt. In de aarde rond de boom kunnen we houtschors plaatsen, zodat onkruid minder kans heeft om op te komen. In combinatie met het kunstgras realiseren we zo een extra onderhoudsvriendelijke tuin.

Onderhoud kunstgras en bomen

Wanneer u bomen rond het kunstgras heeft, zorgt dit doorgaans voor iets meer onderhoud. Afgevallen bladeren en takken kunnen namelijk onkruidkiemen met zich meedragen. Daarom dient u deze regelmatig op te vegen. Hoeveel werk dit is, hangt vooral af van hoeveel bomen u rond het gazon heeft staan en wat voor bomen dit zijn. Overigens heeft onkruid minder kans om te ontkiemen als er veel op het gazon gelopen wordt. Hoe meer u uw nieuwe grasmat gebruikt, hoe minder onderhoud u er dus aan heeft.

Wilt u genieten van een gazon met bomen? Kunstgras onder bomen is de ideale oplossing. Vraag via onze offertetool binnen enkele minuten een vrijblijvende richtofferte aan.

Menu