KUNSTGRAS PRIJS: WAT KOST KUNSTGRAS?

Als u op zoek gaat naar kunstgras, dan komt u sterk uiteenlopende prijzen tegen. Dat komt voor een groot deel doordat ook de kwaliteit van de verschillende soorten kunstgras verschilt. Als officiële dealer van Royal Grass® gaan wij niet voor het goedkoopste kunstgras, maar wel voor de beste kwaliteit. Hierdoor kunnen we u verzekeren van een zeer natuurlijk ogende grasmat, die u actief kunt gebruiken en een jarenlange levensduur heeft. Doordat wij als erkend leverancier bij Royal Grass® zijn aangesloten, kunnen wij dit kunstgras tegen competitieve prijzen aanbieden.

WAT BEPAALT DE PRIJS VAN KUNSTGRAS?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van kunstgras bepalen. Zo is de prijs onder andere afhankelijk van de gebruikte grondstoffen en de manier waarop de grasmat is opgebouwd. Verder zijn factoren als de lengte van de vezels, de hoeveelheid vezels per vierkante meter en het type vezels van invloed op de prijs. De prijs van kunstgras wordt berekend per vierkante meter, dus hoe groter het oppervlak, hoe duurder dit logischerwijs is.

HET MOOISTE KUNSTGRAS DOOR READY®

Door de baanbrekende ReaDY®-technologie hebben onderstaande modellen speciale vezels, die net als echte grassprieten stuk voor stuk een eigen “groeirichting” hebben. Hierdoor oogt dit kunstgras ongekend realistisch.

ROYAL GRASS® WAVE

Dit model heeft iets kortere vezels en daardoor een wat strakkere uitstraling, een beetje alsof het gazon vorige week nog gemaaid is. Door de ReaDY®-technologie houdt het gazon echter een levendig karakter.

Lengte vezels: 36mm

€ 33,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

ROYAL GRASS® SENSE

Wilt u een weelderige gazon met mooie, lange sprieten? Dan is Royal Grass® Sense® precies wat u zoekt. In combinatie met ReaDY® oogt dit gazon lekker ongerept. Ideaal als u gaat voor een natuurlijke of landelijke uitstraling.

Lengte vezels: 52mm

€ 39,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

Kunstgras Lush

ROYAL GRASS® LUSH

Dit fraaie kunstgras valt op door een extra rijke grasbezetting, waardoor uw gazon extra vol oogt. Door het gebruik van wat geelbruine vezels tussen het groene gras krijgt het gazon bovendien een prettige, warme tint.

Lengte vezels: 42mm

€ 39,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

EXTRA STEVIG

Zoekt u een kunstgras waar op gespeeld mag worden? Onderstaande modellen zijn extra stevig en daardoor bij uitstek geschikt als speelgras. Daarnaast fungeren deze kunstgrassen ook erg goed in een tuin waar de huisdieren regelmatig in losgelaten worden.

Royal Grass® Deluxe

ROYAL GRASS® DELUXE®

Dit kunstgras combineert een werkelijk prachtig uiterlijk met extra stevigheid en veerkracht. Door het gebruik van drie verschillende soorten groen heeft het gras een zeer levendige kleur. Dé oplossing voor een gazon dat even mooi als sterk moet zijn.

Lengte vezels: 36mm

€ 42,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

ROYAL GRASS® SENSE

Dit kunstgras combineert een werkelijk prachtig uiterlijk met extra stevigheid en veerkracht. Door het gebruik van drie verschillende soorten groen heeft het gras een zeer levendige kleur. Dé oplossing voor een gazon dat even mooi als sterk moet zijn.

Lengte vezels: 24mm

PRIJS OP AANVRAAG

Prijs is incl. 21% BTW

ANDERE MODELLEN

Onderstaande modellen hebben ieder hun unieke eigenschappen. Deze kunstgrassen zijn niet voorzien van ReaDY®, maar wel van MiNT® (voor een realistische glans) en de unieke V-shape® (met een nerf in de lengte van het blad voor extra stevigheid).

Royal Grass® Seda

ROYAL GRASS® SEDA®

Een model met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is dit kunstgras niet al te zwaar, waardoor het de ideale oplossing is voor op een balkon of dakterras.

Lengte vezels: 30mm

€ 29,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

Royal Grass® Silk 25

ROYAL GRASS® SILK 25®

Zoals de naam al verraadt, heeft dit kunstgras een mooie, zijdezachte uitstraling. Door de korte lengte is dit kunstgras bestand tegen actief gebruik en zeer geschikt voor plekken waar veel gelopen wordt.

Lengte vezels: 25mm

€ 31,95 / m2

Prijs is incl. 21% BTW

Royal Grass® Silk 35

ROYAL GRASS® SILK 35®

Net als Royal Grass® Silk 25® heeft dit kunstgras een zijdezachte uitstraling. De vezels zijn alleen iets langer, waardoor dit model zeer veelzijdig is en daarmee geschikt voor vrijwel iedere toepassing.

Lengte vezels: 35mm

€ 39,95 / m2

Prijs is incl. 21% BTW

Royal Grass® Ecosense

ROYAL GRASS® ECOSENSE®

Het meest duurzame en milieuvriendelijke model van Royal Grass® is Ecosense®. Dit kunstgras is namelijk gemaakt van één soort kunststof en daardoor extra makkelijk te recyclen.

Lengte vezels: 40mm

€ 42,95 / m2

Prijs is incl. 21% BTW

Bekijk onderstaande video en leer hoe de ReaDY®-technologie werkt.

KUNSTGRAS PRIJS BEREKENEN

Wilt u graag een betrouwbare kostenberekening maken voor de aanleg van kunstgras. Maak dan gebruik van onze calculator. Ook stellen we graag een vrijblijvende richtofferte voor u op.

KOSTEN AANLEG KUNSTGRAS

Maar met alleen de aanschaf van het grastapijt bent u er natuurlijk nog niet. Het kunstgras moet geïnstalleerd worden. Hoeveel dit kost, hangt onder andere af van wat voor voorbereidende werken er nodig zijn (bijvoorbeeld graaf- en grondwerken), wat voor ondergrond u realiseert, hoeveel er gesneden moet worden en of de locatie eenvoudig bereikbaar is. Verder zijn er voor de aanleg van kunstgras materialen nodig als lijm en instrooizand. Uiteindelijk vormen de prijs van het kunstgras, de hoeveelheid benodigd kunstgras en de kosten voor de volledige installatie samen de totaalprijs.

Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

PRIJS-KWALITEITVERHOUDING

Als u ergens kunstgras tegen spotprijzen tegenkomt, dan lijkt dat misschien aantrekkelijk. Op de lange termijn zal goedkoop vrijwel altijd duurkoop blijken.
De prijs van kunstgras hangt namelijk nauw samen met de kwaliteit van de grasmat. Een grasmat die gemaakt is van de beste materialen en een dubbele backing heeft, zal wat duurder zijn, maar ook veel langer meegaan. Een kwalitatieve grasmat heeft een jarenlange levensduur en kan intensief gebruikt worden zonder dat de grasmat hierdoor beschadigd raakt. Verder is ons kunstgras bijvoorbeeld voorzien van uv-filters waardoor het gras niet verkleurt door zonlicht. Ook het type vezels, de grasdichtheid en de vezelhoogte zijn van invloed op de prijs. Een vollere grasmat zal over het algemeen wat duurder zijn.

VEILIGHEID KUNSTGRAS

Een hogere kwaliteit kunstgras heeft ook invloed op de veiligheid. Er worden, vooral online, veel kunstgrassen uit goedkope productielanden aangeboden. Vaak worden er in deze landen andere standaarden gehanteerd dan in Europa. Niet zelden is het onduidelijk op wat voor manier deze producten gemaakt zijn en wat voor grondstoffen men gebruikt heeft. Hierdoor weet u niet alleen niet of de grasmat van een goede kwaliteit is, u weet ook niet of er bijvoorbeeld zware metalen gebruikt zijn, waardoor het kunstgras mogelijk slecht voor de gezondheid is. Royal Grass® wordt binnen de EU geproduceerd en voldoet aan de strengste veiligheidseisen (NEN-EN 71-3). Dit is dezelfde standaard als waar bijvoorbeeld kunststof kinderspeelgoed aan moet voldoen.

KUNSTGRAS PLAATSEN PRIJS

Wanneer u kunstgras koopt, heeft u de keuze om het zelf te leggen of het te laten plaatsen. Het installeren van kunstgras is echter een klus die veel vakmanschap vereist. Zeg nou zelf, we weten niet allemaal hoe we zorgen voor een stevige, drainerende ondergrond, een mooie kantopsluiting en het maken van strakke naadverbindingen. Bij Kunstgrasservice kunnen we de volledige installatie voor u verzorgen. Daarbij komen onze kunstgras plaatsers voorafgaand altijd op locatie langs om een zorgvuldig legplan te maken. Hierdoor kunnen we het snijverlies tot het absolute minimum beperken, waardoor u uiteindelijk kosten bespaart.

ZELF KUNSTGRAS LEGGEN

Als u niet bang bent voor een flinke klus, dan kunt u het gazon ook zelf aanleggen. Zo bespaart u kosten op de aanleg. Houd er echter wel rekening mee dat er bij het aanleggen van kunstgras vaak meer komt kijken dan de meeste mensen denken. Bovendien is een foutje snel gemaakt en vooral een tuin met veel ronde, hoekige of uitstekende vormen kan zorgen voor veel snijverlies als u hier geen ervaring mee heeft. Hierdoor lopen de kosten al snel op. Uiteindelijk vormen de kosten voor een professionele aanleg, slechts een klein deel van de totaalprijs van het project. Denk er dus goed over na of het niet verstandiger is om een vakman in te schakelen. Heeft u er alle vertrouwen in dat u deze klus zelf kunt klaren, dan voorzien we u graag van tips en advies.

HOE ERVAREN KLANTEN ONS

Wij zijn voortdurend bezig met onze service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

We delen graag onze referenties met u zodat u het zelf kunt ervaren.

Tevredenheid klanten kunstgrasservice
Menu