Kunstgras tuin met zwembad

Een geschikt gazon om het zwembad

Droomt u ook van een heerlijke ontspanningstuin met zwembad? Een fijn gazon is daar natuurlijk een onmisbaar onderdeel van. Helaas wordt echt gras al snel erg modderig als u een zwembad in de tuin heeft. Het overlopende zwembadwater zorgt ervoor dat het gazon drassig wordt en vaak eindigen modder en grassprieten in het zwembad.

Met kunstgras in de tuin kunt u genieten van een gazon dat nauwelijks te onderscheiden is van echt gras, maar u bespaart uzelf een hoop frustraties. Ons kwaliteitskunstgras wordt nooit modderig, kan in iedere tuin geplaatst worden en vergt nauwelijks onderhoud. Daarmee is het een uitstekende oplossing voor uw ontspanningstuin met zwembad.

Heeft u een ontspanningstuin met zwembad en bent u op zoek naar een oplossing voor een fijn gazon? Kom eens langs in onze kijktuin om de verschillende kunstgrassen met elkaar te vergelijken en de mogelijkheden te bespreken.

Kunstgras om zwembad

Wilt u af en toe een verfrissende duik nemen in het zwembad en vervolgens lekker zonnen of ontspannen op het gazon? Dan is echt gras daar helaas niet erg geschikt voor. Door het water uit het zwembad verandert het gazon namelijk al snel in een modderpoel. Een andere frustratie voor zwembadeigenaren is dat het zwembadwater vuil wordt door alle modder en losse grassprieten.

Kunstgras is een uitstekend alternatief voor echt gras als u een zwembad in de tuin heeft. Doordat het regenwater makkelijk wegzakt in de ondergrond, wordt het gazon nooit drassig. Daarvoor is het overigens wel belangrijk dat de grasmat een geschikte ondergrond heeft die goed water doorlaat. Verder zitten de vezels stevig in de grasmat en zit het instrooizand diep tussen de grassprieten. Daardoor blijft uw zwembadwater helder en heeft u een mooi schoon gazon om van te genieten in uw vrije tijd.

Problemen met het gazon

Ook zonder zwembad in de tuin, zorgt een gazon van echt gras regelmatig voor problemen. Ongedierte, onkruid en een slechte ondergrond zorgen er, tot grote frustratie van de eigenaar, vaak voor dat het gras in de tuin niet mooi groen blijft. Doordat de tuin te droog of te drassig is en te veel of juist te weinig zonlicht krijgt, ontstaan er al snel gele en kale plekken. Wil het gras in uw tuin ook niet goed gedijen? Dan is kunstgras een uitstekende oplossing. U kunt genieten van een fijn gazon dat onder alle (weers)omstandigheden mooi blijft. Kunstgras is in ieder soort tuin te installeren en het verkleurt niet door zonlicht of chloorwater.

Onderhoudsvriendelijk

Een bijkomend nadeel van echt gras in de tuin is het vele onderhoud dat het vergt. Als het u al lukt om het gazon mooi groen te houden, dan kost dat ongetwijfeld een hoop tijd en energie. Echt gras moet u regelmatig maaien en als het een tijdje niet regent dient u het te sproeien. Verder moet u natuurgras regelmatig verticuteren en bemesten. Door al die werkzaamheden houdt u nauwelijks tijd over om lekker te genieten van uw gazon.

Met kunstgras bent u in een keer van al die werkzaamheden verlost. Laat de grasmaaier en de tuinslang in de schuur en geniet van een gazon dat er desondanks altijd prachtig uitziet en de ideale lengte heeft. Met kunstgras hoeft u alleen af en toe wat afgevallen bladeren en takken op te vegen. De tijd die u bespaart, kunt u besteden door te genieten van uw ontspanningstuin.

Soorten kunstgras

Bang dat het kunstgras niet natuurgetrouw oogt of niet past bij uw tuin? Bij Kunstgrasservice kunt u kiezen uit een breed assortiment kunstgrassen van Royal Grass®. Ieder model heeft zijn eigen specifieke kenmerken. De modellen verschillen onderling bijvoorbeeld qua vezellengte en kleur. Bij het kiezen van het kunstgras is het verder belangrijk om goed na te denken over het beoogde gebruik van de grasmat. Sommige kunstgrassen zijn namelijk bij uitstek geschikt om intensief te gebruiken, terwijl andere modellen beter geschikt zijn als siergazon.

Welk model u ook kiest, alle kunstgrassen van Royal Grass® zijn van de hoogste kwaliteit en voorzien van innovaties als MiNT® (voor een natuurgetrouwe glans) en V-Shape® (voor een realistische V-vorm). Verder zijn de laatste modellen uit de collectie voorzien van ReaDY®. Deze vooruitstrevende technologie zorgt ervoor dat alle grassprieten een eigen “groeirichting” hebben. Bent u op zoek naar het ideale model voor uw ontspanningstuin met zwembad? Breng eens een bezoek aan onze kijktuin om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Onze specialisten leiden u graag rond.

Kunstgras laten plaatsen

Wilt u een fijne ontspanningstuin met zwembad en gazon realiseren? Dan is kunstgras de ideale oplossing. Kunstgrasservice kan het gehele project van A tot Z voor u uitvoeren. We maken een op maat gemaakt ontwerp, verzorgen de graaf- en grondwerkzaamheden en plaatsen aan de hand van een vakkundig aanlegplan uw kunstgras. Ook kunnen we het gazon afwerken met borders en plantenbakken. U heeft zelf dus nergens omkijken naar.

Menu