Kunstgras met bloementuin

Bloementuin met kunstgras

Heb je alles geprobeerd, maar lukt het je maar niet om het gras in je bloementuin of siertuin mooi groen te houden? Verandert het gazon bij een beetje regen in een modderpoel en wordt het juist een stoffige bedoening als het een tijdje niet regent? Of heb je wellicht een hond die het gazon kapotmaakt? Bij Kunstgrasservice horen we regelmatig dat mensen veel moeite hebben met het onderhouden van hun grasperken, wat ten koste gaat van de uitstraling van hun siertuin of bloementuin.

Het onderhouden van echt gras in de tuin is niet eenvoudig. Bovendien wordt het mooi houden van een gazon alsmaar lastiger door steeds warmere, nattere winters en relatief droge zomers met hevige stortbuien. Als je wél wilt genieten van een mooi grasveld bij je bloementuin, maar je géén zorgen wilt maken over de staat van je gazon, is kunstgras een uitstekende oplossing. Met kunstgras ziet het gras er altijd groen en weelderig uit, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan het onderhoud. Bovendien heb je met kunstgras eindelijk een schoon gazon waar je je hond op kunt laten spelen zonder dat hij of zij het stukmaakt.

Bij Kunstgrasservice plaatsen we kunstgras voor de mooiste siertuinen en bloementuinen. Ons kunstgras oogt ongekend natuurlijk en is bovendien zeer sterk en slijtvast. Je kunt je hond er dus gerust op laten spelen. Klinkt dat je als muziek in de oren? Neem contact met ons op of kom eens langs in onze showtuin in Wetteren.

De voordelen van kunstgras in een bloementuin

  • Onderhoudsarm
  • Het hele jaar door groen
  • Geen plassen of modder
  • Geen water nodig
  • Nooit meer last van gele of kale plekken
  • Geen engerlingen of grasziektes
  • Geschikt voor huisdieren

Problemen met echt gras

Zit je met je handen in het haar omdat het gras in je mooie siertuin continue kampt met gele of kale plekken? Je bent de enige niet. Natuurgras is nu eenmaal erg moeilijk mooi groen te houden en in veel tuinen erg kwetsbaar. Het droogt uit als het niet regent, heeft genoeg zonlicht nodig, wordt snel drassig en is erg vatbaar voor grasziektes en engerlingen. Als je een hond hebt die graag in de tuin speelt, gaat het gras nog sneller stuk.

 

Heb je genoeg van al deze problemen? Kunstgras is dé oplossing. Met kunstgras in de tuin ligt je gazon er altijd stralend bij, zonder dat het modderig wordt of er plassen op blijven staan. Je hebt nooit meer last van grasziektes of engerlingen en het gazon is sterk genoeg voor zelfs de grootste spelende honden.

Kunstgras aanleggen in een bloementuin

Veel van onze klanten zijn aanvankelijk terughoudend als we uitleggen dat kunstgras een geschikte oplossing is voor het gazon in hun bloementuin of siertuin. Een dergelijke tuin heb je immers voor het fraaie uiterlijk. Gaat kunstgras niet ten koste van de schoonheid van de tuin? Oogt het niet te nep?

Bij een bezoek aan onze kijktuin zien deze klanten echter direct dat ons kunstgras ongekend natuurgetrouw oogt. Alle uiterlijke kenmerken van echt gras zijn tot in detail nagebootst in het Royal Grass® kunstgras, waardoor het gazon nauwelijks van echt te onderscheiden is. Als echte kunstgrasspecialisten kunnen we het kunstgras probleemloos om bomen en planten, langs paden en vijvers en rondom bloemperken en plantenbakken leggen.

Onderhoudsarm kunstgras

Het onderhouden van natuurgras kost een hoop tijd en moeite. In de lente en zomer moet je het gazon vrijwel wekelijks maaien en als het een tijdje niet regent zit er niets anders op dan het te sproeien. Daarnaast dien je natuurgras periodiek te verticuteren en te bemesten. Dit zijn stuk voor stuk zware en tijdrovende klussen. Hierdoor wordt het onderhouden van echt gras al gauw een struikelblok, vooral als je een dagje ouder bent of fysieke ongemakken kent.

Met kunstgras kijk je altijd naar een gazon dat er prachtig bijligt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om onderhoudsklussen als grasmaaien, besproeien, verticuteren en bemesten. Zo houd je tijd over die je bijvoorbeeld kunt besteden om de bloemen en planten in je tuin te verzorgen.

Ook voor een siertuin met honden

Heb je een hond die graag in de tuin speelt? Dan loop je met een gazon van natuurgras al snel tegen problemen aan. Als het geregend heeft, vinden honden het heerlijk om door de modder te rollen en veel hondenrassen hebben de hardnekkige neiging om te gaan graven als ze iets ruiken in de grond. Bovendien kan hondenurine het gazon blijvend beschadigen.

Kunstgras heeft diverse voordelen die uitstekend van pas komen als je huisdieren wilt laten spelen in de tuin. Zo zakt overtollig regenwater door de grasmat heen de grond in en droogt het snel op. Daardoor blijven er geen plassen staan en wordt het nooit modderig. Bovendien is ons kunstgras zeer stevig en slijtvast zodat het zelfs bestand is tegen de grootste en meest actieve honden. Bovendien zijn urine en ontlasting van honden niet schadelijk voor de grasmat.

Denk aan de veiligheid

Als je de hond op het gazon laat spelen, dan moet je er wel zeker van zijn dat dit veilig is. Het is nu eenmaal niet te vermijden dat de hond lekker zal snuffelen en likken aan de grassprieten. Koop daarom kunstgras van een betrouwbaar merk. Waarom: Als de herkomst van de grasmat onduidelijk is, dan is het onmogelijk om te achterhalen wat voor materialen er gebruikt zijn voor het kunstgras en weet je ook niet of het wel veilig is voor je viervoeter. Royal Grass® heeft alle kunstgrassen uit de collectie uitgebreid laten testen door onafhankelijke instanties en het kunstgras is keer op keer honderd procent veilig bevonden.

Ruim uitwerpselen en urine op

Hondenurine is niet schadelijk voor het kunstgras, maar we raden wel aan de plek na te spoelen met lauwwarm water. Ontlasting kun je eenvoudig opruimen en het is verstandig ook deze plek af te spoelen. Waarom: Door de plek van het ongelukje na te spoelen houd je het gras schoon en voorkom je vervelende geuren als het een tijdje niet regent.

Menu